1 Mayıs kutlamalarına damga vuran çöpçü

Bursa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına bir çöpçünün dansı damga vurdu.

1 Mayıs kutlamalarına damga vuran çöpçü
01 Mayıs 2013 Çarşamba 19:59 tarihinde eklendi, 1.086 kez okundu.

 

Stadyum kavşağında toplanan çeşitli parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların yürüyerek geldikleri Kent Meydanı'nda kutlamalar bayram havasında geçti. Müzik eşliğinde halay çeken, oynayan gruba alanda görevli çöpçünün eşlik etmesi renkli görüntüler yaşanmasına sebep oldu. 
 
Burada yapılan konuşmalar ve müzikle 1 Mayıs bayram gibi kutlandı. Davul zurna eşliğinde halaylar çeken vatandaşlar, 1 Mayıs’ın emeğin başarısı olduğunu belirtti. Kent Meydanı'ndaki kutlamalar grup temsilcilerinin konuşmaları ile başladı. Ardından halaylarla eğlenen kalabalık renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Bazı müzik gruplarının seslendirdiği şarkılara eşlik eden kalabalık, halaylar çekip eğlendi.
 
MÜZİĞE DAYANAMAYAN ÇÖPÇÜ 
 
Bu arada bazı müzik gruplarının seslendirdiği şarkı ve müziklere dayanamayan bir çöpçü elindeki süpürge ve çöp kovası ile birlikte oynamaya başladı.

Etkinliğin bitmesine yakın bir zamanda etrafa dağılan çöpleri toplamak için gelen Osmangazi Belediyesinde çalışan temizlik görevlisi müziğe daha fazla dayanamayarak oynamaya başladı. Müzikle oyun oynayan vatandaşlara eşlik eden temizlik görevlisi, elinde davul çalan bir bayan ile birlikte gönlünce oynamaya başladı. Etrafta oynayan vatandaşların şaşkın bakışları arasında oynamaya devam eden çöpçünün yanına yaklaşan amiri oyunu bitirip çöpleri toplamasını istedi.

Bunun üzerine oynamayı bırakan temizlik işçisi arkadaşlarının yanına giderken bir yandan da oynamaya devam etti. Bu sırada diğer temizlik işçileri de çalınan müziklere eşlik edip gönlünce oynadı. Kutlamalar müzikler eşliğinde tamamlandı. 

DHA