1 Mayıs'ı ortak kutlama arayışı

İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü birlikte kutlamayı görüşmek için bir araya gelecek.

1 Mayısı ortak kutlama arayışı
31 Mart 2012 Cumartesi 11:34 tarihinde eklendi, 1.402 kez okundu.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, çalışma hayatının güncel konularını değerlendirmek üzere Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i 4 Nisan Çarşamba günü toplantıya çağırdı. 
     
Türk-İş Genel Merkezi'nde saat 14.00'te gerçekleştirilecek toplantıda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yapılacak etkinliklerin yanı sıra kutlamalara hangi sivil toplum kuruluşlarının dahil edileceği değerlendirilecek. 
     
Türk-İş, toplantıda, kutlamaların ülke genelinde tüm işçi ve memur konfederasyonlarının üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilebilmesi için nabız yoklayacak. Toplantıda, kutlamalarının İstanbul'da nerede yapılacağı da görüşülecek. 
     
Hak-İş de ''birlikte kutlayalım'' çağrısı yapmıştı
     
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2 hafta önce, işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarına mektup yazarak, 1 Mayıs'ı birlikte kutlama çağrısı yapmıştı. 
     
Mektupta, 1 Mayıs'ın adına yakışır şekilde birlik ve dayanışma içinde kutlanması konusunda konfederasyonlara önemli görevler düştüğünü belirten Arslan, 1 Mayıs'ın birlikte kutlanması konusunda bir gelenek oluştuğunu ve son birkaç yıldır Taksim'de yapılan ortak kutlamalarla çeşitli tabuların aşılması konusunda önemli aşama kaydedildiğini ifade etmişti. 
     
1 Mayıs'ın tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inandıklarını vurgulayan Arslan, mektupta, ''1 Mayıs'ı anlamlı ve değerli kılan 1 Mayısların birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan da 1 Mayıslarda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür. Hak-İş, 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde kutlamaktan yanadır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs'ı birlikte kutlama konusundaki görüşümüzü belirtmek istiyoruz'' görüşüne yer vermişti.