1 milyar liralık ihtarın zamanı doldu!

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuklarının İş Bankası ve CHP’den gereken mirası alamadıkları gerekçesiyle çektikleri ihtarnamenin süresi doldu.

1 milyar liralık ihtarın zamanı doldu!
14 Şubat 2013 Perşembe 17:33 tarihinde eklendi.

 

İş Bankası ve CHP’nin ihtarnameye cevap vermemeleri üzerine dilekçe hazırlayan Atatürk’ün manevi torunları Pazartesi günü dava açacak. 
 
Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin iki oğlu Ahmet Kemal Doğançay ve Ali Kemal Doğançay, 28 Ocak’ta İş Bankası ve CHP’ye 1 milyar dolarlık ihtarname çekmişti. Doğançay kardeşler İş Bankası ve CHP’ye cevap vermeleri için 15 gün süre tanıdı. Ancak bu süre içerisinde herhangi bir cevap gelmedi. Bunun üzerine Doğançay ailesi avukatları aracılığıyla İş Bankası ve CHP hakkında dilekçe hazırladı. Atatürk’ün manevi torunları Pazartesi günü hem CHP hem de İş Bankası hakkında dava açacak.    
 
Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, 1 Ağustos 2012 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Atatürk’ün vasiyetindeki son mirasçısı olduğu belirtilen Adatepe’nin çocukları Ahmet Kemal Doğançay ve Ali Kemal Doğançay annelerinin vasiyette belirtilen miras payını alamadığını ileri sürdü. Doğançay kardeşler İş Bankası ve CHP’ye ihtarname göndererek 1 milyar dolarlık alacağın ödenmesini istemişti.