"1 milyon Euro'dan fazla etmez!"

İlhan Cavcav, Beşiktaş'ın transfer etmek için yoğun çaba harcadığı Sambacı için "Kendisine 6 milyon Euro yıllık ücret vereceklermiş. Ben olsam, 1 milyon Euro'dan fazla ödemem" diye konuştu

1 milyon Eurodan fazla etmez!
04 Ocak 2014 Cumartesi 11:37 tarihinde eklendi.
Gençlerbirliği-Galatasaray maçının devre arasında rahatsızlanan, kaldırıldığı hastanede 3 günü yoğun bakımda, toplam 11 gün kalan Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, doktorları izin vermemesine rağmen yoğun temposuna geri döndü. Kendisini ziyaret ettiğimizde ise bizi kırmayıp, sorduğumuz sorulara, kendine has üslubuyla ve büyük bir içtenlikle cevap verdi.
 
Kazançlı çıkmak için hesap yaparım
Cavcav'ın, Beşiktaş'ın transfer gündeminde olan ünlü oyuncu Ronaldinho için sarf ettiği sözler spor kamuoyunu uzun süre meşgul edecek cinstendi: "Beşiktaş Ronaldinho'ya 6 milyon Euro verecekmiş, ben de bunu basından duydum. 6 milyon Euro çok büyük bir para. Ben olsam 1 milyon Euro'dan fazla vermem. Fenerbahçe de Emenike'nin bonservisine 10-12 milyon Euro ödedi. Bunlar kulüplerin kendi politikası ama daha sonra zor durumda kalıyorlar. Ben bir futbolcuya fazla ücret verdiğim zaman, bu işten kazançlı çıkacağımın da hesabını yaparım" diye konuştu.
 
Dövizde tavan olacak!
İlhan Cavcav, futbolcuların döviz üzerinden olan ücretleri için de net tavır koydu: "Transfer döneminde Euro 2.3-2.4 TL arasındaydı. Şimdi 3 TL'yi geçti. Futbolcularımla konuşup bir tavan belirleyeceğim. İsteyen kabul eder, isteyen gider. Bu konuyu Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında da gündeme getireceğim. Tüm kulüpler destek vermeli. Bu durum özellikle Anadolu takımlarını mağdur eder. Ancak büyükler şunu da unutmamalı; şampiyon oluyorlarsa Anadolu takımını yenerek oluyorlar." Cavcav, F.Bahçe imza vermediği için yabancı kontenjanının 6+2+2'ye dönmediğini de sözlerine ekledi.
 
Aziz Yıldırım bir 'alo' bile demedi
İlhan Cavca v, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a olan kırgınlığını da dile getirdi: "Ben ölümden döndüm. Tüm kulüp başkanları, geçmiş olsun telefonu etti. Bir tek Aziz Yıldırım aramadı. Canı sağ olsun, Allah rahatsızlık vermesin. Bunca yıldır arkadaşız araması gerekirdi. Fenerbahçe hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birisi. Böyle bir kulübün başkanı, herkesi kucaklamalı. Yıldırım, sadece Fenerbahçe'nin değil, tüm kulüplerin başkanı olmalı. 3 Temmuz sürecinden geçti. Bir yıl ceza evinde kaldı. Benim üzüldüğüm kadar ailesi üzülmemiştir. Bir geçmiş olsun telefonu, kendisini büyütürdü."
 
Futbolsuz ölürdüm
Sanayici olmasına rağmen, kendisini hayatta tutan şeyin futbol olduğunu söyleyen Cavcav sözlerini şöyle sürdürdü: "40 yıldır futbolun içindeyim. Benim yaşam biçimim oldu. Doktorlar çoğu zaman, 'Maça gitme' dediler ama dinlemedim. Galatasaray maçında da bu nedenle rahatsızlandım. Yoğun bakımda bile maçın sonucunu sordum. Doktorlar şaşırdı. Ne yapayım futboldan kopmam çok ama çok zor."
 
Beni izlerlerse başarılı olurlar
Duvarda yer alan 15 yaşındaki fotoğrafını göstererek, "15 değil de şimdi tecrübemle 25 yaşımda olsam Türk futbolunu daha üst düzeye taşırdım. Şu anda genç başkan ve yöneticilere tecrübemi aktarıyorum. Benim izimden giderlerse başarıyı yakalarlar. Biz futbolcuyu ucuza alıp, pahalıya satarak, bugünlere geldik. Diğer Anadolu kulüpleri de bu yolu izlemeli. Ancak böyle ayakta kalırlar" diye konuştu.

Sabah