1 saatlik yağış yaşamı felç etti!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış ve arkasında görülen dolu yağışı, yaşamı adeta felç etti.

1 saatlik yağış yaşamı felç etti!
10 Nisan 2014 Perşembe 18:12 tarihinde eklendi.
İlçede çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Silvan Belediyesi'nin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden de ekipler ilçeye giderek su tahliye çalışmalarına başladı.
 
Silvan İlçesi'nde bugün saat 15.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış ve arkasından yağan dolu, yaşamı adeta felç etti. İlçe merkezinde özellikle Azizoğlu ve Eğitim Caddesi ile Feridun ve Selahattin Mahallesi'nde çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Bazı araçlar yağmur sularının içinde kaldı. 
 
Belediye yetkilileri, 1 saat süren sağanak yağış nedeniyle 100 iş yeri ve 60 evi su bastığını ve yaklaşık 15 aracın su içinde kaldığını söyledi. Yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağışın durması ile ilçede oturanlar ev ve işyerlerindeki suları kendi çabaları ile Silvan Belediye ekipleri ile tahliye etmeye çalıştı. 
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden de ekiplerin Silvan'a giderek su tahliye çalışmalarına katıldığı belirtildi. Sağanak yağış ile birlikte ilçede elektrikler kesildiği ifade edildi.

DHA