1 saatte 3 ton çöp çıktı

Van Belediyesi ekipleri tarafından yapılan temizlik kampanyasıyla 1 saatte Van Gölü kıyısından 3 ton katı atık toplandı. Kampanya çerçevesinde vatandaşlara çevre temizliği ile ilgili broşürler de dağıtıldı.

1 saatte 3 ton çöp çıktı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:14 tarihinde eklendi.

 

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün İskele sahilinde bugün Van Belediyesi ekipleri tarafından çöp toplandı. 15 personelin katıldığı kampanyada 1 saatte 3 ton evsel atık poşetlere dolduruldu. Çöpler konteynerlerle şehir çöplüğüne taşınırken, vatandaşlara da çevre temizliği ile ilgili broşürler dağıtıldı.
 
Belediye Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, bu yılki temizlik kampanyasına Van Gölü'nün İskele sahilinde başladıklarını söyledi. Kaval, "Dünya mirası sayılan Van Gölü'nün temiz tutulması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Vatandaşların derelere attığı çöpler maalesef hem dereleri hem de Van Gölü'nü kirletiyor. Eğer dereler temiz tutulursa göl de temiz olur. Ayrıca göl kenarında piknik yapan vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

DHA