1 şehit 4 yaralı

Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında görev yapan askerlere IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı.

1 şehit 4 yaralı
23 Temmuz 2015 Perşembe 16:53 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.
TSK'dan AÇIKLAMA
 
23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir Kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.
 
KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde sınır hattında bulunan askerlere Suriye tarafından ateş açıldı; 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı.
 
Olay bugün 16.00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir süredir yığınak yaptığı sınır hattında meydana geldi. IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından askerlere bir anda ateş açıldı. Bunun üzerine askerler de anında karşılık verince çatışma çıktı.
 
IŞİD bölgesinden açılan ilk ateşle, 1 astsubay şehit olurken 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Olay üzerine sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.
 
BÖLGEYE TANK VE ZIRHLI ARAÇLAR SEVK EDİLDİ

Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bir askerin şehit olmasının ardından bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk ettiği öğrenildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği bildiriliyor...

Türkiye tarafından açılan ateşte 1 IŞİD militanı öldü.

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti

KİLİS VALİSİ TAPSIZ: ASTSUBAYIMIZ ŞEHİT OLDU

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, Terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.   
 
ŞEHİT ASTSUBAYIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
 
Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.
 
2 AYLIK EVLİYDİ
 
Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.
 
BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.