1 yıl geride kaldı!

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan kişi olan Uğur Acar, yeni yüzüyle bir yılı geride bırakırken, mutlu bir evlilik için umutlu olduğunu söyledi.

1 yıl geride kaldı!
25 Ocak 2013 Cuma 11:14 tarihinde eklendi.

 

Uğur Acar, naklin birinci yılını, nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 'Ailem' dediği sağlık ekibiyle kutlamaya hazırlanıyor. 21 Ocak 2012'de ilk tam yüz nakli yapılarak tıp tarihine geçen Uğur Acar, naklinin yıldönümünü 22 Ocak'ta Akdeniz Üniversitesi ailesiyle kutlamaya hazırlanırken, kutlama AÜ'den yapılan açıklamayla ertelendi.
 
AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon sonunda, Türkiye'nin ilk yüz nakillisi olan Uğur Acar, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yoğun programı ve ayağında meydana gelen şişlik nedeniyle birinci yıl kutlamasının başka bir tarihe bırakıldığını söyledi. Acar, kutlamanın kısa süre sonra üniversite yerleşkesindeki Akdeniz Restoran'da yapılacağını belirtti.
 
Uğur Acar, geriye dönüp baktığında, 1 yıl içinde geçirdiği ameliyatların fiziksel olarak acı verdiğini, ancak aynaya baktığında ve sokağa çıktığında gördüğü ilgi nedeniyle bu acıları unuttuğunu anlattı. Uğur Acar, ameliyat öncesi geçirdiği 19 yılı ise hiç hatırlamak istemediğini vurguladı. 
 
MUTLU BİR EVLİLİK İSTİYORUM
 
'AÜ'deki ailem' olarak tanımladığı, operasyonu gerçekleştiren sağlık ekibi ve idarecilerle birlikte, kendisinin de AÜ'nün bir ferdi olduğuna işaret eden Uğur Acar, naklin birinci yılı kutlamasının eksiksiz yapılmasını arzuladığını aktardı. Uğur Acar, kutlamaya, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin katılacağını belirtti. 
 
'İkinci hayatının başlangıcı' olarak kabul ettiği 21 Ocak 2012 tarihini çok önemsediğini belirten Acar, "Nakilden sonraki günlerimi ayakları yere basan, kendine güvenen biri olarak yaşıyorum. Kendime güvenim tam. Eğitimimi tamamlamak, mutlu bir evlilik yapmak istiyorum. Ailemin reisi olmak istiyorum. 2013 yılı belki de tüm mutlulukları yaşayacağım bir yıl olabilir" diye konuştu.

DHA