'10 Ağustos seçimi formalite'

Sadık Yakut, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin formalite olduğunu belirterek, “10 Ağustos’taki seçim, usulen ve rutin bir işlem tamamlanmış olacak. Başbakanımız ilk defa milletin oyuyla cumhurbaşkanı olacak” dedi.

10 Ağustos seçimi formalite
29 Temmuz 2014 Salı 13:12 tarihinde eklendi.
AK Parti Kayseri teşkilatının bayramlaşma töreninde 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarda bulunan Türkiye Büyük Millet TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’de hep problemli geçtiğini söyledi.

Yakut, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri bundan önce hep krizlik ve problemli olmuştur. İktidarda olduğumuz süre içerisinde Sayın Gül’ün seçiminde de Anayasa’da olmayan 367 sayısını gündeme getirdiler. Biz bunun yanlış olduğunu söyledik. Erken seçim dedik ve erken seçimden sonra Gül’ü Cumhurbaşkanı olarak seçtik. Bir daha bu krizlerin yaşanmaması için aynı zamanda cumhur kendi reisini seçsin diye gerçek irade sahibi cumhura, cumhurbaşkanı seçme yetkisini verdik. Bu açıdan çok önemli milletimiz kendisini temsil edecek cumhurbaşkanını seçecek. Hayırlı olsun” dedi.
 
“10 AĞUSTOS’TA SEÇİMDEN BAHSETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”
 
Tüm adaylara başarılar da dileyen Yakut, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin usulen yerine getirilecek bir işlem olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: “Başta başbakanımız olmak üzere 3 adaya başarılar diliyorum. Seçimden bahsetmemiz söz konusu değil. 10 gün gibi süre kaldı. Sadece usulü işlem yapılacak. Son yapılan kamu araştırmaları herkesin malumu yüzde 18’lik bir fark var. 10 Ağustos’ta sadece rutin bir işlem yerine getirilmiş olacak. Başbakanımız ilk defa milletin oyuyla cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı olduğunda neler yapacağını da hem Türk kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna açıkladı. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağını belirtti. 10 Ağustostaki seçim bir dönüm noktası olacak. Milletin kendi seçmesi anlamında dönüm noktası olacak. Millet iradesinin yansıması açısından çok önemli. ”