10 günde 40 PKK'lı teslim oldu

Şırnak’ta PKK’dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lıların sayısı artıyor. Dün Habur Sınır Kapısı’nda 8 PKK’lı teslim olurken, bugün de Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak’ta son 10 günde 40 PKK’lı teslim oldu.

10 günde 40 PKKlı teslim oldu
14 Kasım 2014 Cuma 18:54 tarihinde eklendi.

Son zamanlarda PKK'lıların teslim olmaları hızla devam ederken, teslim olmaya gelenlerin 8’erli gruplar halinde olması dikkat çekiyor.

Dün de 3’ü kadın 8 PKK’lı, örgütün Kuzey Irak’taki kamplarından kaçıp Habur Sınır Kapısı’na gelip güvenlik güçlerine teslim oldu. Bugün de bir PKK’lı Şırnak’ın Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Düğündağı Üs Bölgesi’ndeki güvenlik güçlerine teslim oldu. Valilik rakamlarına göre geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren 446 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 1 kişi terör örgütünden kaçıp Uludere İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Düğündağı Üs Bölgesine teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, "21.03.2013 - 14.11.2014 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı; Polis sorumluluk bölgesinde 22, Jandarma sorumluluk bölgesinde 39 ve Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne de 385 olmak üzere toplamda 446 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir.” denildi.


CİHAN