100 bin Ak Partili sigortalıydı

TT Arena'da yapılan 100 bin kişilik İstanbul kongresini, il başkanı Aziz Babuşcu anlattı.

100 bin Ak Partili sigortalıydı
29 Mayıs 2012 Salı 08:55 tarihinde eklendi, 1.132 kez okundu.

 

TT Arena'da on binlerce partiliyi buluşturan AK Parti İstanbul İl Kongresi'nin mimarı Aziz Babuşcu konuştu.
 
Hazırlık sürecini ve kongre günü yaşadıklarını anlatan Babuşcu, 'Stada girip o kalabalığı görünce ağladım' dedi.
 
Akşam gazetesinden Ercan Sarıkaya'nın haberinde Babuşcu'nun dikkat çeken açıklamaları şöyle:
 
- Stada girişleri saat 11.00 gibi planlamıştık. Ama aksadı. Endişelenmeye başladım. Saat 12 .00 gibi insanlar stada girmeye başladılar. Ben de eşimle beraber İl Başkanlığı'ndan stada doğru yola çıktım. Trafiği görünce panikledim. İnsanların stada giremeyeceklerini düşündüm. Stada girdim, hınca hıç dolu. Gelenleri selamlamaya başladım ve gözyaşlarıma hakim olamadım, ağladım. Hamd ederek ağladım.
 
- Başbakanımız stada gelmeden önce birkaç kez sordu 'Durum ne?' diye. Kendisine 'Sorun yok, her şey planladığımız gibi' dedim. Stada girdiğinde yüzündeki heyecanı görebiliyordum. Bu beni çok mutlu etti.
 
- Biz amatör ruhla profesyonel iş çıkaran bir teşkilatız. 2 bin 120 otobüsle insanları taşıdık. Her otobüste bir sorumlu olmak üzere yaklaşık 5 bin kişilik ekiple çalıştık.
 
- Sistemi olduğu gibi sigorta ettirdik. Kongreye gelen 10 binler de çalışmaları yapanlar da herkes sigortalıydı. Kongre boyunca. Stada verilebilecek zarar ziyan da sigortalıydı.
 
- Kongrede yönetimin yüzde 50'den fazlasını değiştirdik. Görev dağılımı yapıp 2014 için çalışmalara başlıyoruz. Hedefimiz, 2014'te başarı çıtasını daha yukarıya taşımak. Yüzde 49 ile kazandığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni en az yüzde 55 ile kazanmak istiyoruz. Ayrıca AK Partiliyken kaybettiğimiz belediyeler var. Bunları tekrar kazanmak istiyoruz. Hiç AK Partili belediyeyle buluşmamış Büyükçekmece, Ataşehir, Avcılar gibi ilçeleri stratejik olarak doğru planlayıp, onlarla hedef koymak istiyoruz. Bunlarla beraber Kadıköy, Beşiktaş...
 
- İlçe belediyelerimize yönelik seçmen profili üzerine bir araştırma yapacağız. Mevcut belediye başkanlarını bu kamuoyu yoklamasıyla değerlendireceğiz. Biz hizmet ediyoruz ama halkın algısı ne onu göreceğiz. Halka ilişkiler bazında eksiklikleri olan başkanlarımız var. Biz bunu biliyoruz. Belki kendileri bilmiyor ama biz kendilerine hatırlatacağız.
 
- Kongre salonlarının üçte birini dolduramayan partilerin sorunu etnik ve hizipçi ayrışmalar.
 
- Günler sonra ilk kez dün (önceki gece) gece rahat uyudum.