100 kişi bile izlemedi

İki haftalık gişesini Van'daki depremzedelere bağışlayacağını açıklayan Ali Özgentürk'ün son filmi 'Görünmeyen'i ilk 3 günde sadece 94 kişi izledi.

100 kişi bile izlemedi
16 Kasım 2011 Çarşamba 12:10 tarihinde eklendi.

 

Ali Özgentürk, 11 Kasım’da vizyona giren 'Görünmeyen' filminin iki haftalık gişe gelirini Van depremzedelerinin ihtiyaçlarına bağışladığını açıklamaştı.
 
Ama film ilk haftasonunda büyük hayalkırıklığı yaşadı. 3 gün içinde filmi sadece 94 kişi izledi. Yani ‘Görünmeyen’ için her seansta sadece iki bilet kesildi.
 
Özgentürk filmde, dedesinin elli yıl önce günlüğüne yazdığı satırlardan yola çıkarak dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden Macar Béla Bartók’un, 1930’lu yıllarda Türk müziğini keşfetmek için Anadolu’ya yaptığı zorlu yolculuğu ve bu yolculuğun günümüze yansımalarını aktarıyor.
 
Film, İkinci Dünya Savaşı'na geri sayım yıllarında Avrupadaki baskıcı ve milliyetçi akımların Türkiye’ye yansımalarını ve 30’lardan başlayarak günümüze kadar bu siyasi atmosferin iz düşümlerini, dokunaklı insan öyküleriyle sergiliyor.
 
Filmde, Macar besteci Bartók’un bu yolculuğu, farklı kültürlerden gelen ve evlilik arifesindeki Recep ve Ebru’nun bilmedikleri ortak geçmişleriyle yüzleşmelerine de sebep olacaktır.
 
Ahmet Mekin’e İstanbul Film Festivali’nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü kazandıran filmde ünlü besteciyi dünyaca ünlü Alman oyuncu Udo Kier canlandırıyor.