"100 yıllık hayali gerçeğe dönüştürdük"

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Tarihi günler yaşıyoruz. Baframız 2023 yılına her yönüyle hazırlanıyor.

15 Şubat 2014 Cumartesi 19:43 tarihinde eklendi.

Kızılırmak Seddesi ve Kızılırmak Islah Projesi çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu proje için çok emek verdik. Sürekli Ankara’da olduk. Bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte çok yoğun çalıştık. Bu projenin birinci etabı başladı. Ekonomik yönüyle de çok büyük bir yatırım." dedi.

Zihni Şahin, "Hükümetimize, bakanlarımıza, Samsun milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca 240 dönümlük alanda ise içerisinde dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, Bafra Fuarı, anfi tiyatro, suni kanal, nostalji bahçeleri, peyzaj alanları, botanik bahçeler, çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, Bafra evleri örnekleri, lokantalar, spor alanları gibi sosyal donatıların olduğu sayısız etkinlik ve çevre düzenlemelerinin bulunduğu yerlerimiz olacak.

Kısacası Bafra önce Kızılırmak ile sonrada denizle buluşacak bu Samsun’un Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli projelerinden biridir. Bafra’nın ekonomisine, turizmine, çevresine ve sosyal hayatına çok büyük katkı yapacaktır. Bafra’mızın ve insanlarımızın geleceği daha güzel olacaktır.

Bugüne kadar hemşehrilerimi hiç mahcup etmedim. Verdiğimiz sözleri tuttuk. Bir sözümüzü daha tutmanın, hemşehrilerimin huzurunda rahat olmanın mutluluğu içindeyim. Bu muhteşem eser Baframıza ve çok değerli halkımıza hayırlı olsun.’’ şeklinde konuştu.


CİHAN