11. ayağı Sofuoğlu kazandı!

İstanbul'da yapılan Dünya Şampiyonası'nın 11. ayak yarışını MAHİ Racing Team İndia takımının Türk pilotu Kenan Sofuoğlu kazandı.

11. ayağı Sofuoğlu kazandı!
15 Eylül 2013 Pazar 22:58 tarihinde eklendi.
Intercity İstanbul Park Pisti'nde 16 tur üzerinden yapılan yarışın özellikle son turları büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Yakhnich Motorsport takımının Büyük Britanyalı pilotu Sam Lowes ile birincilik mücadelesi veren Kenan Sofuoğlu, son turlarda yaptığı atakla yarışı ilk sırada tamamladı. Genel klasman lideri Lowes ikinci sırayı alırken, Pata Honde World Supersport takımından Hollandalı Michael Van Der Mark ise üçüncü oldu.
 
16 tur üzerinden yapılan yarışa 34 pilot katıldı. Dün elde ettiği pole pozisyonla mücadeleye ilk sırada başlayan MAHI Racing Team India'nın dünya şampiyonu Türk pilotu Sofuoğlu, büyük bölümünü ikinci sırada götürdüğü yarışta son turlardaki ataklarıyla üstünlüğü eline alarak, ilk kez yarıştığı Türk seyircisi önünde 31.59.707'lik zamanla birinciliği elde etti.
 
Sofuoğlu bu sezon şampiyonada Phillip Island, Imola ve Silverstone pistlerinin ardından 4. kez birincilik aldı. Şampiyonanın genel klasmanında ilk sırada bulunan Yankhnich Motorsport'un İngiliz pilotu Sam Lowes 31.59.747'lik derecesiyle ikinci olurken, Pata Honda World Supersport'un Hollandalı pilotu Michael Van der Mark 32.08.781'lik derecesiyle 3. sırayı aldı. İstanbul mücadelesinde en iyi pist zamanını 1.59.157'lik derecesiyle Sam Lowes yaptı.
 
SÜRÜCÜLER KLASMANI
 
Şampiyonada 11. ayak yarışı sonrası sürücüler klasmanı şöyle oluştu:
 
1. Sam Lowes (Yamaha) 205 puan
 
2. Kenan Sofuoğlu (Kawasaki) 156 puan
 
3. Fabien Foret (Kawasaki) 121 puan
 
4. Michael Van der Mark (Honda) 107 puan
 
5. Lorenzo Zanetti (Honda) 99 puan
 
6. Luca Scassa (Kawasaki) 74 puan
 
7. Jack Kennedy (Honda) 71 puan
 
8. Roberto Rolfo (MV Agusta) 62 puan
 
9. Kev Coghlan (Kawasaki) 60 puan
 
10. Andrea Antonelli (Kawasaki) 55 puan
 
ANNE NURHAYAT SOFUOĞLU YARIŞI HEYECANLA İZLEDİ
 
Türk seyirciler ellerinde bayraklarla Kenan Sofuoğlu'na büyük destek verdi. Yarışın ardından düzenlenen kupa töreninde podyuma çıkan Kenan Sofuoğlu, seyircilerden tarafından alkışlandı.
 
Kenan Sofuoğlu'nun annesi Nurhayat Sofuoğlu yarışı MAHI Racing Team India'nın garajında, oğlunun koltuğunda oturarak izledi.
 
Yarıştaki çekişmeyi heyecanla takip eden anne Sofuoğlu ve Kenan'ın kardeşleri mücadelenin ardından büyük bir sevinç yaşadı. Anne Sofuoğlu, pit alanına gelen oğluna sarıldı. Kardeşi ise DHA'ya yaptığı açıklamada; "Kendi evimizde şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz.İki gün önce motorunda problem vardı onu halletmeye çalıştılar bizim için çok zorluydu. Birinciliği alması Türkiye için İstanbul Park için çok başarılı" dedi.
 
Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Supersport Şampiyonası'nın Intercity İstanbul Park'taki 11. ayak yarışını kazanan dünya şampiyonu pilot Kenan Sofuoğlu, "Türkiye'deki yarışı kazanmak dünya şampiyonluğunu kazanmak kadar değerliydi benim için" dedi.
 
Sofuoğlu şunları söyledi: "Şunu söyleyebilirim aşağı yukarı 12 yıldır yurt dışında yaşıyorum Türkiyedeki yarış çok özeldi ama belki de hayatımın en zor yarışıydı çünkü normal şartlar altında yarışın ortalarındayken bu yarışı kazanma şamsım olmadığını zannediyordum.

Bazen çok yavaş kalıyordum ama mücadeleden hiç vaz geçmedim. Düşseydimde hiç bir şey kaybetmeyecektim sadece kürsiye çıkamayacaktım ama Türkiye'deki yarışı kazanmak Dünya Şampiyonluğunu kazanmak gibi değerliydi benim için. Zaten yarışın başından beri liderliğe kadar gitmek gibi bir niyetim yoktu Sam her zaman benimle çıkış yapacak bir pilot arayı açmak gibi bir şansım yok.

Beni geçmesini ve onu izlemek istiyordum ama hiç beklemediğim kadar hızlıydı havanın ısınmasıyla lastiklerde daha çok sorun yaşadım lastiklerim daha fazla kaymaya başladı. İkimiz de farklı lastikler kullanıyoruz.Normal şartlarda benim lastiklerim daha çabuk bitecekti çünkü kullandığım lastiğe göre böyle. Ama mücadeleden vazgeçmedim sonuçta bu kadar insanın desteği ve duasıyla bu yarışı kazandım"
 
Motorunun lastiklerindeki sorundan da bahseden şampiyon sporcu; "Motorsikletimde arıza yoktu ama etaplarla alakalı lastiklerde bir sorunum vardı. Çok büyük sıkıntı yaşadım yarışın içinde de bu sıkıntıyı yaşadım ortalarda ara açılmaya başladığında ama dediğim gibi bu yarış benim için özel bir yarıştı. Elimden gelen bütün mücadeleyi verdim. Lastiklen yana dez avantajım olsa da arayı buraya gelen sevenlerin tezahüratları ve duaları ile arayı kapatıp yarışı kazandık" dedi.
 
Yarışın ikincisi Sam Lowes ise "Üç kez dünya şampiyonu olan bir pilota karşı yarıştım. Sonuna kadar savaştık. Kazandığı için mutluyum" derken, üçüncü olan Michael Van der Mark, "Bu iki pilot çok hızlıydı. Onlara takılamadım. Arkadaki grup bana yetişemiyordu, elimden geldiğince hızlı gidiyordum. Bu nedenle 3. olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

DHA