11 aylık bebeğe anjiyo

Doğuştan kalbi delik olduğu için ağır kalp yetmezliği rahatsızlığı çeken 11 aylık Hira Nur bebek, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan anjiyo ile sağlığına kavuştu.

11 aylık bebeğe anjiyo
11 Eylül 2012 Salı 16:59 tarihinde eklendi.

 

ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, fakültede düzenlediği basın toplantısında, Hira Nur Aslan'ın dünyada yeni bir tedavi yöntemi olan ve Türkiye'de de nadir uygulanan ''hibrid anjiyo'' ile sağlığına kavuştuğunu söyledi. 
     
Narin, Hira Nur Aslan'ın hastaneye geldiğinde kendisinde kilo alamama, beslenememe, erken yorulma ve sık zatürre geçirme gibi kalbindeki deliğe bağlı ağır kalp yetersizliği bulguları görüldüğünü belirtti. 
     
Hastaya yapılan operasyonun yaklaşık 1,5 saatte bittiğini ifade eden Narin, şu bilgileri verdi: 
     
''Hastanın taburcu işlemleri açık kalp ameliyatına göre daha erken tamamlandı. İşlem başarıyla gerçekleştirildi ve hastanın kalp ritmi normal seyretti. Dünyada yeni bir tedavi yöntemi olan ve Türkiye'de nadir uygulanan hibrid yöntemle kalp girişimleri, ameliyat şansı olmayan ya da ameliyatı çok riskli olan küçük yaştaki hastalarda ideal bir yöntemdir. Ünitemizde şimdiye kadar 3 hastaya bu yöntem başarıyla uygulandı. Küçük hastamız sağlığına kavuştuğu için mutluyuz.'' 
     
Çocuğunun sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirten anne Arife Aslan ise ''Çocuğum durmadan ağlıyordu, uyuyamıyordu. Hayatını kaybedeceğini düşünüyorduk. Burada yapılan ameliyatla çocuğumuz yaşama döndü. Bütün doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.