11 kişiyi öldürdü savunması pes dedirtti

Gümüşhane''nin Kelkit İlçesi'nde geçen ekim ayında taş yüklü kamyonla minibüsün çarpıştığı, 11 kişinin öldüğü ve 2 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı

11 kişiyi öldürdü savunması pes dedirtti
31 Ocak 2013 Perşembe 17:19 tarihinde eklendi.

 

Tutuklu kamyon şoförü 31 yaşındaki Necati Karuç, 0.21 promil alkollü çıkmasının nedenini "Alkol kullanmıyorum, yediğim üzümden olabilir" diye açıkladı.
 
Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına 'birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek' suçlamasıyla tutuklu yargılanan kamyon şoförü Necati Karuç ile tanık olarak minibüsten yaralı kurtulan İsa Fidan ve ölenlerin yakınları katıldı. İfadesinde, kendisinin minibüsün şeridine girmediğini, normal hızla giderken minibüsün şerit ihlali yaparak kamyona çarptığını ileri süren Necati Karuç, bu nedenle direksiyon kontrolünü yitirdiğini, iki aracın da dereye uçtuğunu söyledi.
 
Hiç alkol kullanmadığını söyleyen Necati Karuç, "Kanımda nasıl 0.21 promil alkol çıktığını anlamış değilim. Yediğim üzümden kaynaklanmış olabilir" dedi.
 
TANIK: KAMYON MİNİBÜSÜN ŞERİDİNE GİRDİ
 
Minibüsten yaralı kurtulan tek yolcu olan İsa Fidan ise, sürücünün yanında oturduğunu anlattı, aracın yaklaşık 70 kilometre hızla gittiğini belirterek kamyonun kendi şeritlerine girdiğini ve yolu tamamen kapattığını söyledi. Şikayetçi olduğunu belirten Fidan, "Kamyon sürücüsü kaza anında iki elini havaya kaldırmıştı" dedi.
 
Sanık şoför Necati Karuç'un avukatları, sağlıklı ölçüm yapılmadığı gerekçesiyle alkol oranına itiraz ederek bunun İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sorulmasını istedi.
 
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, kan testinde kola sürülen maddenin alkol promil değerlerini etkileyip etkilemeyeceğini veya ne derecede etkileyeceğinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 28 Mart tarihine erteledi.
 
KAZADA NASIL OLDU
 
Erzincan'dan Kelkit 'e giden Halis Keskin yönetimindeki 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Necati Karuç'un kullandığı 06 BF 7059 plakalı kamyon, 2 Ekim 2012 günü, Ağıl köyü yakınında çarpıştı. Her iki aracın dereye uçtuğu kazada minibüs sürücüsü Halis Keskinoğlu ile yolcular Rıdvan Serici, Yüksel Gür, Mehmet Alkan, Elif Şahan, Güngör Altıntaş, Ahmet Erenler, Temel Keskinoğlu, Ömer Sarıcı ve Fırat Çelik olay yerinde, Süleyman Şanlı olaydan sonra tedavi gördüğü Erzincan Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi'nde öldü. Yaralı kurtulan kamyon şoförü Necati Karuç ile minibüsteki yolculardan İsa Fidan Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin ardından taburcu edildi.

DHA