11 köy ve belde IŞİD'den geri alındı

Irak Savaş Medya Merkezi, Irak Federal Polisinin Felluce'yi kurtarma operasyonları kapsamında doğu kısımda 11 köy ve bölgeyi kurtardığını açıkladı. Açıklamada "Merkez, güçlerin azimet ve bağlılıkla diğer bölgeleri kurtarmaya devam ediliyor" denildi.

11 köy ve belde IŞİDden geri alındı
26 Mayıs 2016 Perşembe 14:32 tarihinde eklendi, 1.159 kez okundu.
Merkezin yaptığı yazılı açıklamaya göre (Nayif Ali, Subayhat, Luheyb, Sahva, Albu Ayid, Karma Belediye Meclisi, Harariyat, Ellifiye, Elşahabi, Cemile ve Albu Hadid) bölgeleri IŞİD'den kurtarıldı. Yapılan ikinci bir açıklamada da Bağdat Operasyonlar Komutanlığı ve Anbar Aşiret Güçleri'nin Reşad ve Garma akaryakıt istasyonlarını kontrol altına aldığını ve Irak bayrağının göndere çekildiğini açıkladı. Aynı zamanda Anbar Operasyonlar Komutanlığı liderliğinde Halidiye adası olarak bilinen ve Japon köprüsü bölgelerinin kurtarılması için güçlerin harekete geçtiği de açıklandı. Ayrıca Salı günü, 14. Bölüğün Albu Casim köyünün kurtardığı ve bomba yüklü bir aracın askeri birliklere ulaşmadan patlatıldığı, operasyonlarda çok sayıda IŞİD teröristinin kaçtığı, bir üst düzey IŞİD komutanının da öldürüldüğü açıklanmıştı. 
 
Bağdat Operasyonlar Komutanlığına bağlı 6. Bölüğün de Garma doğusundaki Lheyb köyünü kurtardığı açıklandı. 14. Bölük ise Garma kuzeyinde Albu Hanfar köyünü tamamen ele geçirdi. 
 
Pazartesi günü Albu Şecel bölgesinde IŞİD'in Felluce valisi terörist Hacı Hamza ve komutan Amir Elansari'nin yanı sıra 30 teröristin öldürüldüğü ve çok sayıda teröristin Rofa bölgesine kaçtığı, teröristlerin iletişim merkezinin yok edildiği açıklanmıştı. Pazartesi günü Irak Başbakanı Haydar İbadi Felluce'yi kurtarma operasyonunun başladığını açıklamış en yakın zamanda bu bölgelerde Irak bayrağının yükseleceğini söylemişti.
 
Ahmet Haşim Muhtaroğlu/ Tuzhurmatu (Irak), 26 Mayıs, (DHA)