11 polis şehit oldu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına yönelik bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan polislerin sayısı 11'e çıktı. Saldırıda 4'ü ağır 78 kişinin de yaralandığı açıklandı.

11 polis şehit oldu
26 Ağustos 2016 Cuma 07:49 tarihinde eklendi, 1.521 kez okundu.
Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.
 
Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti. 
 
YARALILAR VAR
 
Saldırıda bazıları enkaz altından yaralılar ambulanslarla Cizre ve çevredeki yerleşim merkezlerinde bulunan hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanlığı ilçeye 2 ambulans helikopter ve 12 ambulans ve sağlık ekipleri gönderdi.
 
Cizre'nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı
 
 
 
SAĞLIK BAKANI: CİZRE'DE ŞEHİTLERİMİZ VAR, 4'Ü AĞIR 70'İN ÜZERİNDE YARALI VAR 
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu sabah Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. 
 
Cizre'de şehit ve 4'ü ağır 70 yaralının olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyenler bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Bu terör örgütlerini de bir taraftan maşa olarak kullanıyorlar. Ben Allah'tan rahmet diliyorum bu son saldırıda şehit olan kardeşlerimize. Yaralılarımıza, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabrı cemiller temenni ediyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum; bu hain saldırılar Türkiye'nin gelişmesini, ileriye yürümesini, muasır medeniyet seviyesi üstüne çıkma yürüyüşünü ve azmini geriletmeyecektir" dedi. 
 
Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Şehit sayımızla ilgili ilgili şuanda size kesin bir sayı veremem; çünkü son bilgileri henüz almadım. Zaten Şırnak Valiliğimiz bu hususta açıklama yapacak. Biz böyle zamanlarda Sağlık Bakanlığı olarak yaralılara odaklanıyoruz. Birkaç dakika içerisinde çok önemli sayıda ilave UMKE ekiplerini olay mahaline sevk etmiştik, helikopter ambulanslarımız olay yerine gittiler. Umut ediyorum ki şehit sayımız artmaz. Ama söylediğim gibi bütün bu saldırılar Türkiye'nin kalkınma hamlesini, huzura koşmasını engelleyemeyecektir. Milletçe, birlik içerisinde bu saldırılara karşı durmayı da artık biliyoruz. Kim hangi siyasi düşünceden olursa olsun, çok küçük marjinal gruplar dışında bu saldırılara karşıt birlikte tepkimizi koyuyoruz, birlikte dayanışmamızı gösteriyoruz."

DHA