11 yeni programa öğrenci

Niğde Üniversitesi, 2013-2014 eğitim yılında 11 yeni programa öğrenci alacak. Yeni bölümlerden 7 tanesi normal, 4 tanesi ise ikinci öğretim programı olacak.

11 yeni programa öğrenci
16 Temmuz 2013 Salı 12:45 tarihinde eklendi, 1.104 kez okundu.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ilk defa öğrenci alacak yeni programlarının toplam kontenjanı 510 kişiden oluşuyor. Niğde Üniversitesi’nde bu yıl eğitime açılacak programlardan 6 tanesi fakülte, 4 tanesi ise meslek yüksekokulu düzeyinde.

        TÜM ÖĞRENCİLERE 5 YIL BURS

            Eğitime bu yıl başlayacak olan Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesindeki Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Söz konusu bölüme 30 öğrenci alınacak. Aynı fakültenin 'Bitkisel Üretim ve Teknolojileri' programına da 30 öğrenci kabul edilecek. Bu fakülteyi tercih eden tüm öğrencilere Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrenim görecekleri 5 yıl boyunca aylık 500 lira burs verilecek.

        Niğde Üniversitesi bünyesinde bu yıl ilk defa öğrenci alınacak diğer programlar da üniversitenin oldukça iddialı olduğu programlar arasında yer alıyor. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Gıda Mühendisliği ve Mimarlık gibi lisans programlarının yanı sıra Radyo Televizyon Programcılığı, İnşaat Teknolojisi, Yerel Yönetimler ve Pazarlama Niğde Üniversitesi’nin önlisans düzeyinde öğrenci alınacak diğer programları.


CİHAN