115 yıl sonra ayrıldılar

Dünyanın en uzun süreli ilişkilerinden birine sahip olan dev kaplumbağalar Bibi ve Poldi’nin beraberliği, 115 yıl sonra sona erdi.

115 yıl sonra ayrıldılar
18 Haziran 2012 Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi, 1.006 kez okundu.

 

Henüz iki küçük kaplumbağa iken bir araya gelen ve yüz yılı aşkın bir süredir birbirlerini terk etmeyen Bibi ve Poldi’nin ilişkisi, Bibi’nin beklenmedik kararı üzerine bitmek üzere.
 
Avusturya’nın Reptilienzoo Happ kertenkele bakımevinde yaşayan ve her ikisi de 100 kilonun üzerinde olan iki dev kaplumbağadan biri, eğer isteseydi geride kalan onca yılda diğerini öldürebilirdi. Bu durum 115 yıl yaşanmadı ancak Bibi’nin erkek arkadaşına olan sabrı, en sonunda tükenmiş görünüyor.
 
Dişi dev kaplumbağa, son günlerde Poldi’nin kabuğunu ısırıp parçalar koparırken, erkeği ona ne zaman yaklaşmak istese saldırıya geçiyor. Bu durumun düzelmediğini gören endişeli bakıcılar, Poldi’yi, Bibi’nin öfke saçan saldırılarından korumak için ayrı bir bölüme aldı. Bakıcılar ayrıca, iki kaplumbağanın evliliğini kurtarmak için cinsel güç artırıcı ve birbirinden güzel yemekler kullandı ama sonuç alınamadı.
 
 
Austrian Times gazetesine açıklamada yapan bakımevi sahibi Helga Happ, “Bibi ve Poldi’nin arasına neyin girdiğini bilmiyoruz. Ama bu iki çılgını bir araya getirmek için çabalarımız sürecek” dedi.
 
Happ, “Uzun süredir bir arada olan hayvan çiftlerinin ayrılığı çok nadir rastlanan bir durum. Bu yüzden ikisinin bir araya geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

NTV