117 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı

Edirne'de kendisini 'savcı' olarak tanıtan kişinin telefonda verdiği talimatlarla banka hesabındaki 117 bin lirayı, 'terör örgütü mensuplarını yakalatmak için' verilen banka hesaba gönderen A.K., 3 saatin sonunda dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

117 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı
04 Ekim 2013 Cuma 19:38 tarihinde eklendi.
Medrese Alibey Mahallesi'nde oturan İ.K., kendisini 'savcı' olarak tanıtan ve kimliğini bilmediği bir kişi tarafından 117 bin lirasının dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu.

Selimiye Polis Karakolu'nda ifadesi alınan İ.K. arayan kişinin "Hesabına DHKP-C terör örgütü girdi ve bankaya kredi çekmek için senin kimlik numaranla başvurmuş. Biz operasyon yapıyoruz banka hesabınızdaki parayı çekip vereceğimiz hesaplara yatır" sözlerine inanarak telefonda verdiği talimatları yerine getirdiğini anlattı.
 
'SAVCILIĞA GEL KAHVE İÇECEĞİZ'
 
Özel bir banka hesabındaki 117 bin liradan önce 97 bin lirayı sonra da 20 bin lirayı telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişinin verdiği hesap numaralarına gönderdiğini kaydeden İ.K., "İlk parayı yatırdıktan sonra 2 saat arabamda beklememi söyledi.

Daha sonra yeniden 20 bin lira daha yatırmamı istedi. Bende verdiği hesap numarasına paraları gönderdim. Son parayı yatırınca telefondaki kişi bana 'Tamam operasyonu yaptık, operasyon başarılı oldu. Şimdi Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na gel burada kahve içeceğiz, hesabı göreceğiz' dedi.

Ben de paraları eşine bıraktık dedikleri için yanına gittim. Eşim A.K., 'Paraları ne yaptın?' diye sorunca olanları anlattım. 'Seni dolandırmışlar' dedi. Şikayetçiyim, bizi dolandıranların yakalanmasını istiyorum" dedi.
 
Polis, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan ve paraların yatırıldığı hesap numaraları sahiplerini yakalamak için çalışma başlattı.

DHA