12 Dev Adam'a Almanya engeli!

A Milli Basketbol Takımımız, 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası E Grubu ikinci maçında Almanya'ya 67 - 73 yenilerek çeyrek finale yükselme şansını zora soktu.

12 Dev Adama Almanya engeli!
09 Eylül 2011 Cuma 17:50 tarihinde eklendi, 5.820 kez okundu.

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde 2. tur E Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya'ya 73-67 yenilen Türkiye, gruptan çıkma şansını zora soktu. 
    
A Milli Takım'ın gruptan çıkması için 11 Eylül Pazar günü yapacağı Sırbistan maçını kazanması, Almanya'nın da Litvanya'ya mağlup olması gerekiyor. 
    
Grupta şu anda Türkiye, Sırbistan ve Almanya'nın 4 maçta 1'er galibiyetleri ve 3'er yenilgileri bulunuyor. Pazar günü Türkiye, Sırbistan'ı yener, Almanya'da Litvanya'ya mağlup olursa, A Milli Takım çeyrek final vizesi alacak. Ancak Almanya, Litvanya'yı yenerse ikili averajda da Türkiye'ye üstünlük sağlayacak ve çeyrek finale yükselecek. 
    
Bu arada, Almanya yenilgisi sonrası teknik heyet ve oyuncular büyük üzüntü yaşadı. 
     
-Almanya'yı yine yenemedi- 

Almanya'yı son 10 yıldır yenemeyen Türkiye, bu akşam da rakibine üstünlük sağlayamadı. 
    
Türkiye'de 2001 yılında yapılan 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde Almanya'yı yarı finalde uzatma sonunda 79-78 yenen "12 Dev Adam", bu maçtan sonra rakibiyle yaptığı 11 maçtan da sahadan yenilgiyle ayrıldı. 
    
Almanya ile şampiyona öncesi yaptığı 2 hazırlık maçını da yitiren Türkiye, rakibinden bu yıl 3. yenilgisini aldı.