12 Dev Adam'a Terim formülü

Fatih Terim'in A milli futbol takımımızın hocası olmasının ardından, 12 Dev Adam için düşünülen isim de yine bir Galatasaraylı.

12 Dev Adama Terim formülü
10 Eylül 2013 Salı 11:49 tarihinde eklendi.
Bugün Gazetesi'nin haberine göre Basketbol Federasyonu'nun, Bogdan Tanjevic’in yerine düşündüğü ilk isim Galatasaray Liv Hospital'ın hocası Ergin Ataman.
 
Slovenya’da düzenlenen 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda D Grubu’nda mücadele eden A Milli Takımımız, oynadığı ilk üç maçı da kaybedince maçlar tamamlanmadan ikinci tur şansını yitirmişti. Milli basketbolcular, favoriler arasında gösterildiği bir turnuvada yaşadığı bu hüsranın ardından ağır eleştirilere maruz kaldı. Başantrenör Bogdan Tanjevic ise hedef tahtasındaki isim oldu.
 
Tanjevic yolcu
Karadağlı teknik adamın bu nedenle 2 yıllık sözleşmesi bulunmasına rağmen istifa kararı aldığı öğrenildi. Bunun üzerine yeni menajer arayışlarına başlayan Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ise Galatasaray antrenörü Ergin Ataman’la dirsek temasında olduğu bildirildi. Federasyon’un Galatasaray ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Ataman’a hem Sarı-Kırmızılı takımı hem de Milli Takım’ı birlikte çalıştırma teklifi götüreceği ifade edildi.
 
Hoca fabrikası
A Milli Basketbol Takımı’nın başına Ergin Ataman’ın geçmesi durumunda Türk sporu ve Galatasaray adına çok ilginç bir durum da ortaya çıkacak. Nitekim Sarı-Kırmızılı kulübün futbol takımı teknik direktörü Fatih Terim ile kadın voleybol takımı antrenörü Massimo Barbolini bu görevlerinin yanı sıra aynı branşlarda A Milli Takımları da çalıştrıyor. Ataman 12 Dev Adam’ın başına geçtiği takdirde Cimbom’un milli takımlarla paylaştğı hoca sayısı da 3’e çıkmış olacak.
 
Aysal hoşnut değil
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Ergin Ataman’ın adının Basketbol Milli Takımı ile anılmasının ardından gazetemize çok ilginç bir yorumda bulundu. Aysal, A Milli Futbol Takımı’nın başında bulunan Fatih Terim’in geleceğiyle ilgili tartışmalar hâlâ sürerken Ataman ile ilgili ortaya atılan iddialara “Bir bu eksikti” tepkisini gösterdi.
 
Top TBF'de
Galatasaray Liv Hospital antrenörü Ergin Ataman adının Milli Takım ile anılması konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Gereken yorumların zaten yapıldığını belirten Ataman, Milli Takım için isminiz gündemde. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz” şeklindeki soruya Şu an hiçbir düşüncem yok. Konuşmak da istemiyorum. Çünkü konuşması gereken kişi ben değilim şu an” diyerek topu bir anlamda Türkiye Basketbol Federasyonu’na attı.
 
B planı Messina
A Milli Basketbol Takımı’nın yeni coach adayları arasında Ettore Messina da yer alıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu, Ergin Ataman ve Galatasaray’dan yaptıkları transfer teklifine olumsuz bir yanıt gelirse Avrupa’nın en parlak kariyerli isimlerinden olan Messina ile anlaşma yoluna gidecek. İtalyan çalıştırıcı, Euroleague’de 7 kez Final-Four oynatırken, 4 tanesinde şampiyonluk yaşadı. Avrupa Şampiyonası öncesi Tanjevic antrenörlüğe getirilmeden önce Messina ile bu görev için görüşülmüştü.
 
Bugün