12 Eylül davasında flaş kararlar

Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

12 Eylül davasında flaş kararlar
17 Ocak 2013 Perşembe 16:38 tarihinde eklendi.

 

12 Eylül davasında savcı, Şahinkaya'nın tutuklanması talebinin reddini istedi
 
12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, sanıklardan Tahsin Şahinkaya'nın tutuklanmasına yönelik talebin reddini; Danışma Meclisi kararıyla idam edilen Mehmet Kanbur'un yakınlarının davaya katılma talebinin ise kabul edilmesini istedi.
 
Darbe döneminde öldürülen Mustafa Asım Hayrullahoğlu'nun eşi Aynur Hayrullahoğlu'nun avukatının sunduğu, Bakanlar Kurulu ve Danışma Meclisi üyeleri hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Terörlü Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gönderilmesini isteyen Tuğtekin, Mustafa Asım Hayrullahoğlu'nun ölümüne ilişkin Adli Tıp uzmanı Şebnem Koru Fincancı ile hakimler Naci Gürkan ile Nuh Çetinkaya'nın dinlenmesi talebinin ise reddedilmesini talep etti. 
 
Genelkurmay Başkanlığı'na yazılan müzekkere cevabının beklenmesini isteyen Tuğtekin, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından mahkemeye gönderilen DVD'lerdeki belgelerin onaylı birer örneğinin ilgili kurumlardan istenmesini talep etti. 
 
Sesli ve görüntülü olarak savunmaları alınan sanıkların, tekrar bu şekilde mahkemede hazır olmalarına gerek olmadığını belirten Tuğtekin, Ali Tahsin Şahinkaya'nın yakalama kararının reddini istedi. Duruşmaya ara karar için mahkeme ara verdi.

CİHAN