12 MP kamerayla geliyor

Apple’ın yaz döneminde piyasaya sunmasının beklendiği iPhone 5S hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Tayvanlı teknoloji sitesi Tinhte.vn, iPhone 5S’in gelişmiş özelliklerle donatılacak 12 megapiksellik kameraya sahip olacağını belirtti.

12 MP kamerayla geliyor
16 Nisan 2013 Salı 12:36 tarihinde eklendi.

 

Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 5S, beklendiği gibi Asyalı teknoloji sitelerinin diline düşmeye başladı. Birçok akıllı telefon modelinin piyasaya sürülmeden önce fotoğraflarını sızdıran Tinhte.vn, şimdi de iPhone 5S hakkında önemli bir iddia ortaya attı.
 
Site, Apple’a kamera modülü tedarik eden Wonderful Saigon Electrics şirketinden aldığı bilgiye göre, yeni nesil iPhone’un 2 megapiksel kameraya sahip olacağını öne sürdü. Vietnam’ın sanayi bölgesi Binh Duong’da yer alan şirkette çalışan kaynaklar ayrıca, iPhone 5S’in gelişmiş gece görüş özelliği ve Yüksek Dinamik Alan (HDR) özelliğine sahip olacağını belirtti.
 
‘KAMERA ÖZELLİĞİ GELİŞECEK’
iPhone 4S gibi arka panelinde f2.4 açıklığa sahip 8 megapiksel kamera bulunduran iPhone 5S, safir kristal kullanarak görüntü netliğini artırmıştı.
 
MacRumors sitesine göre, daha küçük mercek açıklığı ile gelecek ve düşük ışıktan daha iyi yararlanacak 12 megapiskellik bir kamera sunmak gerçek dışı bir ihtimal değil. Site, iPhone’un ‘S’ modellerinde kamera teknolojisinin her zaman bir adım daha geliştiğine de dikkat çekti.
 
Camera improvements have been a staple of Apple's "S" phone releases. The iPhone 4S featured an 8-megapixel rear camera, a significant upgrade from the iPhone 4's 5-megapixels.
 
Tinhte.vn, geçmişte Samsung da dahil olmak üzere birçok markanın ürünlerine ait bilgi ve fotoğraf sızdırmış, Apple’ın EarPod kulaklıkları ve iPod Touch tahminleri büyük oranda gerçeği yakalamıştı.