12 ölü 8 yaralı

Ankara Dikimevi'nde otobüs durağında bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti. Şoför ilk ifadesinde otobüsün kontrolünden çıktığını belirtti.

12 ölü 8 yaralı
01 Ekim 2015 Perşembe 13:27 tarihinde eklendi, 1.833 kez okundu.
Ankara Dikimevi'nde otobüs durağında bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti. Şoför ilk ifadesinde otobüsün kontrolünden çıktığını belirtti.
 
ANKARA (AA) - Dikimevi'nde durakta bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 12 kişinin hayatını kaybetti, 7-8 kişi de yaralandı.
 
Alınan bilgiye göre, sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı. 
 
Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi. 
 
Çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtilen kazada, ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü. 
 
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.
 
Yol ise kazanın ardından çift yönlü trafiğe kapatıldı.
 
"Otobüs kontrolümden çıktı"
 
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
 
İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu.
 
Kılıçlar, şunları kaydetti:
 
"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."
 
Yalçın Akdoğan rahmet diledi
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.
 
Kazada yaralanan vatandaşlara ise şifa dileyen Akdoğan, üzüntülerinin büyük olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı