12 PKK'lı etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda toplam 12 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

12 PKKlı etkisiz hale getirildi
29 Nisan 2016 Cuma 12:30 tarihinde eklendi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 ve Şırnak'ta 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:
 
* Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 308’dir.) yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 681’dir.)
 
* Şırnak’da devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 272’dir.) 376 Biksi makineli tüfek fişeği, dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 610 fişeği, 160 av tüfeği fişeği, bir roketatar mühimmatı, bir dürbün, bir sırt çantası, bir gaz maskesi ele geçirilmiş, 14 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 827’dir.)
 
* Osmaniye / Hasanbeyli’de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayolunda menfezin içine döşendiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
 
* Bingöl’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki sığınak içerisinde; 22 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Uzi makinalı tabanca ve iki şarjörü, 30 el bombası, üç el yapımı patlayıcı düzeneği, 21 RPG-7 roketatar mühimmatı, 7.640 Biksi makineli tüfek fişeği, 500 12,7 mm.lik uçaksavar makineli tüfek fişeği, 300 M-16 piyade tüfeği fişeği, üç YAESU marka büyük telsiz (kullanılmamış), iki YAESU marka el telsizi (kullanılmamış), bir silah üstü gece görüş cihazı (kullanılmamış), iki video kamera (kullanılmamış) ele geçirilmiştir.
 
* Şanlıurfa’da yapılan kontrolde, bir bölücü terör örgütü (PKK/YPS) mensubu terörist yakalanmıştır.
 
* Bölücü terör örgütüne üye olmaktan aranan; Balıkesir’de bir, Tunceli’de bir, Erzincan’da bir ve Van‘da bir olmak üzere toplam dört terörist yakalanmıştır.