12 yaşındaki kıza cinsel istismar protesto edildi

Tunceli'de KESK Şubeler Platformu, Pertek İlçesi'ne bağlı Çataksu Köyü'nde bir köy korucusunun 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasını protesto etti.

23 Ocak 2014 Perşembe 20:01 tarihinde eklendi.
KESK şubeler platformu üyesi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Tunceli Sanat Sokak'ta bir araya gelerek, Pertek'te yaşanan cinsel istismar olayını protesto etti. Eğitim Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün, Pertek İlçesi'ne bağlı Çataksu Köyü'nde, köy korucusunun kız çocuğa cinsel istismarda bulunmasının kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

İstismarın, koruculuk sisteminin bölgeye verdiği en büyük zararlardan birine örnek olduğunu söyleyen Ölgün, "Koruculuk sisteminin kirlilikleri devam etmektedir. Koruculuk sistemi, bölgemizde olduğu gibi ilimizde de suç işlemeye devam etmektedir. Eline silah verilen bu güruh, silahın gücü ile hem halkımız üzerinde terör uygularken, hem de taciz-tecavüz dahil birçok insanlık dışı uygulamaları devletin kendilerine verdiği yetkiyle devam ettirmekte" dedi.
 
Ölgün, bir korucunun 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, "Taşımalı eğitim için servis aracını kullanan Hamit Polat isimli köy korucusu, serviste taşıdığı ve Pınarlar nahiyesinde ilköğretim okuluna getirdiği 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunmuş ve durum fark edilince yakalanarak mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

Bu tutuklama kararı yerinde ve doğru bir karardır ama ne yazık ki yakın tarihte yaşadıklarımız, bizleri endişeye sürüklemektedir. Kamuoyunun tepkisini dindirmek için bu tür tutuklama kararları verilmiş ve sonra bu sapıklar tahliye edilmiştir. Umarım bu korucu konusunda da böyle bir durum yaşanmaz. Tam bir taciz ve tecavüz şebekesi olan ve halk üzerinde silahlı gücünü de kurarak baskı uygulayan bir şebeke olan koruculuk sistemi derhal lağvedilmeli.

Özellikle Pınarlar nahiyesi civarında koruculuk yapan bu kişiler, devlet ile olan ilişkileri nedeniyle bunu güvence kabul ederek, ortalıkta dolaşan iddialara göre esrar ekimi ve dağıtımı ile birlikte bir çok kirli işi yaptıkları iddia edilmektedir" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmalardan sonra slogan atan kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 

DHA