12.12.2012'de düğün bereketi

Evlenmek isteyenlerin özel bir tarih olarak gördükleri 12.12.2012'de, çiftler nikah için sıraya girdi.

12.12.2012de düğün bereketi
12 Aralık 2012 Çarşamba 11:11 tarihinde eklendi.

 

Bugün evlenmek için nikah dairelerine yapılan başvurularda ciddi bir artış yaşandı. Evlenmek isteyenlerdeki artış, düğün ekonomisini hareketlendirirken, bir günlük de olsa kış aylarındaki düğün bereketi esnafın da yüzünü güldürdü. 
 
Çankaya Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü yetkilisi Aycan Çakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Aralık'ta Çankaya'da 95 nikahın yapılacağını bildirdi. Çakan, ''Kış döneminde nikah sayıları düşüyor. Normal bir günde 15-20 nikah kıyılıyor dersek, söz konusu sayı 3 kat arttı'' dedi. 
 
12 Aralık'ta nikah kıymak isteyen bir çiftin nikahı iptal etmesi nedeniyle sadece 1 nikahlık boş yerlerinin kaldığını ifade eden Çakan, ''O da özel nedenlerden iptal oldu. Onun dışında tüm yerimiz dolu'' diye konuştu.
 
Nikah sayısındaki artış, düğün sektöründe iş yapan esnafın da yüzünü güldürdü. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, 12.12.2012'de nikahlanmak isteyen gelin ve damat adaylarının kuyumculuk sektörünü hareketlendirdiğini ifade ederek, ''Hem evlenecekler, hem de düğün davetlilerinin hediye alışverişi kapsamında sektörde bir hareketlilik var'' dedi. 
 
Sadece gelin ve damat adaylarının kendileri için değil, nikaha gidecek davetlilerin de altın alışverişi yaptığını anımsatan Çavuşculu, ''Bu tarihte nikah yoğunluğu yaşanması sektörümüzü de olumlu etkiledi'' ifadesini kullandı. 
 
Çavuşculu, kuyumculuk sektöründe teknolojinin gelişmesiyle ürünlerin de çeşitlendiğini belirterek şöyle, konuştu: 
 
''Takı tasarımında artık binlerce çeşit var. Gençler alyanslarına çok önem veriyorlar. Binlerce çeşit seçenek var. Şimdi 20 günde değil, 2 saatte model değişiyor. Evlenecek çiftler, hayalindeki alyansı bile yaptırabiliyorlar. Bu nedenle gençler de artık alyans ve çeşitli ürünlerde de kullandığı ürün özel olsun istiyor.'' 
 
Vatandaşlardan gelen talebe orantılı olarak her bütçeye uyan fiyatlarda takılar ürettiklerini kaydeden Çavuşculu, davetlilerin gelin ve damada hediye olarak daha ziyade çeyrek ve yarım altınları tercih ettiğini sözlerine ekledi. 
 
-''Siteler'e gelen evini kurup, gider''- 
 
Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı da evlenmek isteyen genç çiftlerin 12 Aralık tarihine özel bir ilgi gösterdiğini kaydederek, ''Kış ortasına doğru gelen bu özel tarihin, bizim işlerimize de olumlu etkileri oldu. Ev kurmak isteyen çiftlerin yolu önce Siteler'den geçiyor'' diye konuştu. 
Vatandaşların talepleri doğrultusunda her bütçeye uygun olarak üretim yapabildiklerine dikkati çeken Taklacı, ''Siteler'e gelen evini kurup, gider'' dedi.