1288 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 288 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

1288 köy yolu ulaşıma kapandı
21 Şubat 2011 Pazartesi 13:13 tarihinde eklendi.

 

Bölge illerinden Erzurum'da 362, Ağrı'da 222, Bingöl'de 164, Hakkari'de 131 Tunceli'de 129, Kars'ta 83, Bitlis'te 58, Muş'ta 75, Iğdır'da 24, Ardahan'da 23 ve Erzincan'da 17 olmak üzere toplam bin 288 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. 
  
Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Badılı köyünde rahatsızlanan Serhat Ataman'a (13) giderken yolda mahsur kalan sağlık ekibi, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı. Ataman, yolun ulaşıma açılmasının ardından hastaneye ulaştırıldı. 
    
İl Özel Müdürlüğü yetkilileri, karla mücadele ekiplerinin, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü, açılan bazı yolların devam eden kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını, bu nedenle çalışmaların güçlükle ilerlediğini belirttiler. 
    
Kar kalınlığı Ağrı'da 38, Kars'ta 32, Erzurum'da 27, Ardahan'da 22, Hakkari'de 20, santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda kar temizliği çalışması yapıyor. 
    
Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da Ağrı'da eksi 6, Kars'ta eksi 3, Ardahan ve Erzurum'da eksi 2, Iğdır ve Erzincan'da 1 derece olarak kaydedildi. 
     
ÇIĞ UYARISI- 
     
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla hafta boyunca etkisini sürdürmesinin beklendiğini, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerine çıkabileceğini bildirdiler. 
    
Yeni yağan kar örtüsü ve sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle çığ olaylarının yaşanabileceğini belirtilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi. 
     
KAYSERİ- 
     
Kayseri İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle Özvatan ilçesinde 2, Pınarbaşı'da 4, Sarıoğlan'da 1, Sarız'da 3 ve Tomarza'da 1 olmak üzere 11 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. 
    
Köy yollarının açılması için Özel İdare ekiplerinin çalışmaları sürüyor. 
    
Kar yağışı Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kar seviyesini de artırdı. Hafta içinde 180 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kar seviyesi 218 santimetreye ulaştı.