13 kurşun cinayetinin zanlıları yakalandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 13 kurşunla öldürülen Hikmet Daşdemir cinayetinin zanlısı 3 şahıs gözaltına alındı. Zanlıların, Daşdemir'i kan davası nedeniyle öldürdüğü iddia edildi.

26 Mart 2013 Salı 21:06 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

 

Olay, Gaziler Mahallesi 1746 Sokak’ta sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Sabah saatlerinde bir şahıs yolda giderken silahlı saldırıya uğradı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar, sokağa baktıklarında korkunç bir manzara ile karşılaştı. Öldürülen şahsın Ağrı nüfusuna kayıtlı 41 yaşındaki Hikmet Daşdemir olduğu belirtildi.
 
Olayın bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri, vurulan şahsın öldüğünü belirlerken, polis ekipleri de emniyet şeridi çekerek bölgede uzun süre incelemelerde bulundu. 13 kurşun yarası bulunan ceset ise incelemenin ardından Gebze Merkez Mezarlığı morguna kaldırıldı. Polis, Daşdemir'in kan davası nedeniyle öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyor.
 
Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri yaptığı çalışma sonucu, olayın olduğu noktaya yakın bir noktada bulunan şüpheli bir aracı belirledi. 34 BU 5637 plakalı aracı araştıran emniyet güçleri, aracın il dışına çıktığı ve Bolu’ya doğru seyir halinde olduğunu tespit ederek, emniyet ve jandarmaya plakayı bildirdi. Araç Bolu Dağı'na doğru çıkarken polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Araçta bulunan Tayfur Y.(26), babası Timur Y.(44) ile amcası Cemal Y.(50) gözaltına alındı. Zanlılar, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 
 
KAN DAVASI İDDİASI
 
İddialara göre, Gebze’de öldürülen Hakan Daşdemir, 2007 yılında Kanada’da Engin Y. isimli şahıs ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartış ve tartışma sonucu öldürdü. 4 yıl hapis yatan Daşdemir, çıktıktan sonra Türkiye’ye gelerek Kocaeli’ne yerleşti. Hakan Daşdemir'in bu olay nedeniyle öldürüldüğü ileri sürüldü.

CİHAN