13 tonluk TIR tarihi köprüde sıkıştı

Edirne’de en fazla 3 tonluk araçların geçişine izin verilen tarihi köprüden 13 tonluk TIR’ın sürücüsü geçmeye çalışınca köprünün girişinde sıkıştı.

13 tonluk TIR tarihi köprüde sıkıştı
21 Ağustos 2014 Perşembe 18:23 tarihinde eklendi.

Meriç ve Tunca nehirleri üzerinde birbirinden değerli çok sayıda tarihi köprü bulunuyor. Asırlardan bu yana insan ve araçların üzerinden geçiş yaptığı köprüler zaman içerisinde yıpranınca yetkililer tarafından tonaj sınırlaması getirildi.

Buna göre tarihi köprüler üzerinden 3 tonun üzerindeki araçların geçişine izin verilmiyor. Bu güzergahı kullanan sürücüler sonradan yapılan betonarme köprülere yönlendiriliyor. Ancak yasağa rağmen köprüleri kullanan 3 tonun üzerindeki araçların sürücülerine ise ceza kesiliyor. Kamyonet, kamyon ve otobüslerin genelde ihlal ettiği köprüden bu kez TIR sürücüsü geçmeye çalıştı. 22 AB 718 plakalı 13 tonluk boş ağırlığa sahip olan TIR’ın sürücüsü Soner Çetin, önce Kanuni Köprüsü’nden geçti. Sarayiçi er meydanında yoluna devam eden sürücü bu kez Fatih Köprüsü’ne geçmek istedi. Ancak sürücü, dar olan köprü ile Adalet Kasrı arasında sıkıştı. Manevra yapan sürücü başarılı olamayınca yetkililerden yardım istendi. Köprünün başına gelen polis ekipleri, TIR’ın tarihi eserlere daha fazla zarar vermemesi için iş makinesi istedi. Gelen iş makinesi ile Adalet Kasrı’na dayanan TIR dorsesi yola çekildi. Çevredekilerin yardımıyla TIR, sürücüsü tarafından köprüden çıkarıldı.

TIR’ın manevra sırasında Adalet Kasrı’nın duvarına bir miktar zarar verdiği görüldü. Müzeden yetkililer olay yerinde inceleme yaptı. Ağır vasıtaların geçişine kapalı bir yolu kullandığı için sürücüye ceza kesildi.
TIR sürücüsü Edirne'nin yabancı olduğunu ve yolun trafiğe kapalı olduğunu bilmediğini söyledi. 


CİHAN