130'u yeni yepyeni

Uluslararası Cenevre Otomobil fuarı 85’inci kez kapılarını oto severlere açıyor. Bugün basına açılan fuar yarından itibaren 10 gün süreyle oto severlere ev sahipliği yapacak. Bu yıl fuarda 900 otomobil sergilenecek ve bunlardan 130 tanesi ilk defa görücüye çıkacak.

130u yeni yepyeni
04 Mart 2015 Çarşamba 17:58 tarihinde eklendi.
Uluslararası Cenevre Otomobil fuarı 85’inci kez kapılarını oto severlere açıyor.
 
Bugün basına açılan fuar yarından itibaren 10 gün süreyle oto severlere ev sahipliği yapacak. Bu yıl fuarda 900 otomobil sergilenecek ve bunlardan 130 tanesi ilk defa görücüye çıkacak. 
 
Fuarda bu yıl da her yıl olduğu gibi İtalyan firmalarının modifiye ettikleri çeşitli markalar dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yıl elektrikli otomobillerin çoğaldığı gözlenirken büyük markaların da küçük araçlara yöneldiği görülüyor.
 
Fuarda fiyatları milyon dolarları aşan araçlar da ilgi çekiyor. Bu araçlardan bazılarının fiyatları şöyle: Ferrari 488 GTB 280 bin İsviçre Frangı, La Zenva ST1 850 bin İsviçre Frankı, La Pagani Huayra 1,2 Milyon İsviçre Frankı, La Koenigsegg Regera 1.8 milyon İsviçre Frankı, Bugatti Veyron 2.4 Milyon İsviçre Frankı ve La Mc Laren P1 GTR 2.9 milyon İsviçre Frankı. 
 
Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından biri olan Cenevre Otomobil fuarına, otomobil üretmeyen bir ülke olan İsviçre’nin öncülük yapması da ilginç bulunuyor.
 
Yetkililer bu yıl ki fuara 900 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ettiklerini ifade ediyorlar.

DHA