14 Aralık operasyonu Twitter'ı salladı

Fuat Avni'nin dün akşam Twitter'dan duyurduğu operasyon başladı ve Zaman gazetesine polis baskını düzenlendi.

14 Aralık operasyonu Twitterı salladı
14 Aralık 2014 Pazar 11:13 tarihinde eklendi, 1.099 kez okundu.
Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' ve 'Tek Türkiye' dizilerininde Salih Asam ve 'Sunguları'ın yönetmeni Engin Koç gözaltına alındı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da avukatı ve aiesiyle birlikte Emniyet'e gitti. Zaman gazetesine yapılan baskın Twitter gündemine oturdu.
 
Zaman okuyucularının operasyona tepki olarak söyledikleri #ÖzgürBasınSusturulamaz etiketi şuan TT listesinde. Ayrıca gözaltına alınacaklar listesinde adı bulunan Ekrem Dumanlı ile Hidayet Karaca da, 'Şefkat Tepe' ve 'Tek Türkiye' etiketleri de TT listesinde bulunuyor.
 
Nazlı Ilıcak: Gün, ZAMAN gazetesiyle dayanışma günüdür. Zalimin zulmü varsa Mazlumun Allah'ı var.

Can Dündar: Hukuksuzlukla tanışma sırası,Samanyolu grubunda. Biz,-daha önce yaptıklarından bağımsız olarak-zulme ve Zalim'e karşı onların da yanındayız.

Kadri Gürsel: Darbecilikle suçlanan gazetecilerin özgürlüklerini savunmalıyız Dün başka gazetecilerin aynı suçlamayla hapsedilmesini savunmuş olsalar bile

Emre Uslu: 12 Eylüldeki gibi geldiler bugün polis bir gazeteyi basıyor. Bu rezaleti yaz bir kenara tarih. 1000 Odalı Saray'ın duvarlarına asarsın.Gazetelere BASKIN kararı veren hakim Erdoğan'a methiyeler dizip Zarrap'ı tahiliye eden İSLAM ÇİÇEK, bu hafta 17 ARALIK'ın YILDÖNÜMÜ nokta. Abdülhamit Bilici: Utanç verici. 2014 yılında bir gazeteye baskın. #özgürbasınsusturulamaz

Fatih Portakal: Pazar; basilan bir gazete, gozaltina alinan dizi yoneticileri, fazlasi da olabilir. Keyfi demokrasi ongorusuz hukuk sistemi. Zor günler..
 
Pelin Batu: O gün Nedim Şener'in yanındaydık bu gün de Ekrem Dumanlı'nın yanındayız. Bu bizi taraf yapmaz sadece İNSAN yapar.

Erhan Başyurt: Zaman Gazetesi ve Samanyolu Tv'de 'makul şüphe' gerekçesiyle yapılan gözaltılar, Türkiye'de medya özgürlüğünün tamamen bittiğinin delili.17 Aralık'ın yıldönümü öncesi Zaman ve Samanyolu TV'den gözaltılar gösterdiki, suçu ve korkusu olmayanlar ifadeye güle oynaya gidiyorlar..