'14 Aralık'ta 16 kişi adliyede

'14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan, aralarında Ekrem Dumanlı ile Hidayet Karaca'nın da olduğu 16 kişi, mahkemeye sevk edildi.

14 Aralıkta 16 kişi adliyede
18 Aralık 2014 Perşembe 08:06 tarihinde eklendi.
 
 '14 Aralık' operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi adliyede.
 
İstanbul merkezli operasyonda 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 30 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 18'i, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.
 
Son serbest bırakılan iki kişi, Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak'tı ve operasyon kapsamında adliyeye sevkler bu sabah gerçekleşti.
 
Saat 07.00 sıralarında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da arasında bulunduğu 16 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiler.
 
İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altunbulak serbest bırakılmıştı.