14 dağcıya jet kurtarma

Muğla'da Sandras Dağı'nda çıkan tipi nedeniyle mahsur kalan 14 kişilik öğrenci grubu, yoğun kara rağmen 4 saatlik bir çalışmayla kurtarıldı

14 dağcıya jet kurtarma
10 Aralık 2012 Pazartesi 09:34 tarihinde eklendi.

 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Sandras Dağı’nda çıkan tipi nedeniyle mahsur kalan 14 kişilik öğrenci grubu, Muğla İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, jandarma ekipleri ve köy sakinleri tarafından kurtarılarak arazi araçlarıyla Ağla köyündeki orman işletme şefliğine getirildi.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu üyeleri olduğu öğrenilen 14 öğrenci, sağlık ekipleri gözetiminde getirildikleri Ağla köyündeki orman işletme şefliğinde şömine karşısında ısındı. Öğrencilere, burada çay ve su ikram edildi.
 
KIŞ KAMPI YAPACAKLARDI 
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi ve Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sümmani Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin kış kampı yapmak için Sandras Dağı eteklerine geldiklerini söyledi.
 
Öğrencilerin hava muhalefeti nedeniyle bulundukları yerde mahsur kaldıklarını belirten Ekici, jandarma ve Muğla İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi.
 
Grup üyesi Özgür Püsküllüoğlu ise cumartesi günü 14 kişiyle kurdukları kampı pazar günü sona erdirdiklerini kaydetti.
 
SİS BASTIRINCA...
 
Önceden planladıkları süreye bağlı kalarak hareket ettiklerini anlatan Püsküllüoğlu, "Pazar günü kampı tamamladıktan sonra yola çıktık. Bir saat geçtikten sonra sis kapatmaya başladı. Bizde güvenlik tedbiri olarak çadırlarımızı kurarak beklemeye başladık. Yağmur yağdığı içinde kıyafetlerimiz ıslandı. Tulumlarımızı giyerek bekledik ve ilgili yerlere haber verdik. Yoğun kara rağmen ekipler hızlı bir şekilde bize ulaştı ve bulunduğumuz yerden bizi kurtardı" dedi.
 
Öğrenciler bir süre dinlendikten sonra Muğla’ya dönmek için yola çıktı.