14 Şubat Sevgililer Günü'nün ilk nikahları kıyıldı

Dünyada kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü'nün ilk nikahları, Bursa Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde, günün ilk ışıkları ile birlikte kıyıldı.

14 Şubat Sevgililer Gününün ilk nikahları kıyıldı
14 Şubat 2013 Perşembe 09:34 tarihinde eklendi, 1.159 kez okundu.

 

Günde ortalama 12 nikah kıyılan Merinos Nikah Dairesi'nde, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 13 dakikada bir çift olmak üzere, 52 çift bugün mutluluğa 'evet' diyecek.
 
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, bir çok alanda kendini hissettiriyor. Yeni evlenen çiftler nikahlarını bugün kıydıracak. Özellikle nikah salonlarında bu özel gün dolayısı ile büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bursa Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde de 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısı ile yoğunluk 4 kat artmış durumda. Günde ortalama 12 nikah kıyılan Bursa Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 13 dakikada bir çift olmak üzere, 52 çift bugün mutluluğa 'evet' diyecek.
 
Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi, özellikle dün büyük yoğunluk yaşadı. Gün boyu hazırlıklarını tamamlayan daire görevlileri, bugün günün ilk ışıkları ile birlikte nikah kıymaya başladı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nün ilk nikahları da yine bu dairede kıyıldı. Ayrıca, bu özel günde evlenen çiftlere Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler takdim edildi. 4 nikah memuru ve 18 personel ile gün boyu yoğun mesai harcayacak olan dairede, herkes büyük bir heyecanla yeni evlenecek çiftlerin mutluluğuna ortak olmaya çalışıyor. 
 
"YOĞUN BİR TEMPO BİZİ BEKLİYOR"
 
Osmangazi Belediyesi Evlendirme Memuru Erdal Genç, bugün 14 Şubat yoğunluğunun saat 08.00’de başladığını belirterek, “Bu sabah 08.00’dan itibaren her 15 dakika ile birlikte akşam 20.00’ye kadar yoğun bir tempo devam edecek. Özellikle saat 10.00’dan sonra daha büyük bir yoğunluk bekliyoruz. Bugün 52 çiftin nikahını kıyacağız. Her 13 dakikaya bir nikah düşüyor. Ayrıca, bu özel günde evlenecek çiftlere belediye olarak sürpriz hediyelerimiz var.” şeklinde konuştu. Erdal Genç, ayrıca, belediye olarak yakın bir zamanda yeni evlenecek çiftler başta olmak üzere, başvuran çiftlere evlilik seminerleri vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.
 
14 Şubat Sevgiler Günü'nde ilk evlenen çiftlerinden olan Abdulkadir Bahadır ile Kibar Cangir ise nikahlarının kıyılması bu özel güne denk geldiği için çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerini şanslı hissettiklerini vurguladılar. Damat Abdulkadir Bahadır, çok mutlu olduklarını belirterek, “Evlenmeye geldik, çok mutluyuz. Ayrıca, nikahımızın bu özel güne denk gelmesi bizi daha çok sevindirdi. Çok şanslıyız.” şeklinde konuştu.
 
Kibar Cangir ise böyle bir günde evlendiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Ardından nikah memuru Erdal Genç ve şahitler huzurunda bu özel günün ilk şanslı çiftlerinden olan Abdulkadir Bahadır ile Kibar Cangir mutluluğa ‘evet’ dedi.

CİHAN