14 Şubat'tan önce nikah tazelediler

Uşak Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri çerçevesinde evliliğinde 50 yılı dolduran çiftlere yönelik olarak 'Bir Yastıkta Bir Asra Doğru' adını verdiği program düzenledi.

14 Şubattan önce nikah tazelediler
13 Şubat 2013 Çarşamba 18:53 tarihinde eklendi, 1.337 kez okundu.

 

50 yılı dolduran çiftlerin nikah tazelediği etkinliğin sonunda Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya, Ege Bölgesi'ne ait türküleri seslendirdi.
 
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda evliliklerinde 50 yılı dolduran 6 çocuk ve 7 torun sahibi emekli çiftçi Abdil Uçar (75) ile ev kadını eşi Emine Uçar (61), ikinci bahar için söz vererek nikah tazeledi. Çiftin nikah tazeleme işlemini Belediye Nikah Memuru Doğukan Alsay yaptı. Çiftin şahitliğini yapan Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün, "Aile toplumun temel taşıdır. Aile kurumunu sabır, sevgi, saygı ve sadakatle yaşayan ve yaşattıran, topluma örnek olan ve evliliklerinde 50 ve üzeri yılını dolduran çiftlerimizin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutluyorum. Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bir yastıkta, bir asra doğru' etkinliğimiz önümüzdeki yıllarda da geleneksel olarak devam edecek" dedi.
 
Nikahın ardından üzerinde 'Bir Yastıkta Bir Asıra Doğru' yazısı olan pastayı kesen Uçar çifti, çalan müzik eşliğinde dans etti. Uçar çifti, gençlere seslenerek, "Sakın birbirinizi bırakmayın, çok sevin. Birbirinize saygınız olsun. Sevgi, saygı ve hoşgörü olduktan sonra evlilikte bir asır birliktelik mümkün olur" dedi. Program Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya'nın seslendirdiği türkülerle sona erdi.

DHA