14 yaşındaki öğrenciyi gasp ettiler

ADANA'da 17 yaşındaki İ.Ö. ile 18 yaşındaki İsmail Sefa Hantar, okuldan çıkıp yürüyerek evine giden 14 yaşındaki M.T.'nin cep telefonu ile 40 lirasını gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

14 yaşındaki öğrenciyi gasp ettiler
04 Mart 2015 Çarşamba 11:58 tarihinde eklendi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda yürüyen ortaokul öğrencisi M.T.'nin yanına İ.Ö ile İsmail Sefa Hantar yaklaştı. Şüphelilerden İ.Ö., öğrencinin sırt çantasını karıştırırken, Hantar da cep telefonunu isteyip "Sim kartını çıkart da ver" dedi. Başına gelecekleri anlayan M.T., "Telefonumu almayın, size para vereyim" teklifinde bulunarak cebinden 40 lira çıkarttı. Öğrencinin uzattığı parayı alan zanlılar, cep telefonunu da istedi. Öğrenci, sim kartını çıkarttığı cep telefonunu da verdi. 2 şüpheli Mithatpaşa Mahallesi ara sokaklarına girerek gözden kayboldu.
 
Telefonu ve parası gasp edilen M.T., Adana Valiliği önünde görevli polislerin yanına gelip durumu anlattı. M.T.'nin ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Mithatpaşa Mahallesi ara sokaklarına giren motosikletli Güven Timleri, zanlıların eşkalleri ile benzerlik taşıyan İsmail Sefa Hantar ile İ.Ö.'yü yakaladı. 
 
Polis merkezine götürülen şüpheliler, öğrenci tarafından teşhis edildi. İfadelerinde suçlarını itiraf eden 2 şüpheli, "Telefonunu 'sim kartını çıkart da ver' dedik. Para teklif etti, parayı da telefonu da aldık" dedi. Şüpheliler gasp iddiasıyla adliyeye sevk edildi.