15 bin kişiyi işten çıkartacak!

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank sıkıntılı günler geçiriyor. Bu yılın 3. çeyreğinde 6 milyar Euro zarar ettiğini açıklayan Deutsche Bank, 4 bini Almanya olmak üzere dünya çapında 9 bin çalışanını işten çıkartıyor.

15 bin kişiyi işten çıkartacak!
29 Ekim 2015 Perşembe 17:25 tarihinde eklendi, 3.220 kez okundu.
Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank sıkıntılı günler geçiriyor. Bu yılın 3. çeyreğinde 6 milyar Euro zarar ettiğini açıklayan Deutsche Bank, 4 bini Almanya olmak üzere dünya çapında 9 bin çalışanını işten çıkartıyor. Buna ilaveten kurum dışı hizmet sektöründe faaliyet gösteren 6 bin kişinin de işten çıkartılacağı kaydedildi. Bankanın Almanya’da 200 şubesini kapatması bekleniyor.
 
John Cryan yönetimindeki Deutsche Bank’ın önümüzdeki yıllarda işçi çıkartmaya devam edeceği de belirtiliyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung’un bildirdiğine göre, şu anda 113 bin çalışanı bulunan banka, 2018 yılında 77 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.
 
10 ÜLKEDEN ÇEKİLİYOR
Deutsche Bank tarafından Frankfurt’ta yapılan açıklamada bankanın dünya çapında küçülmeye gideceği ve 10 ülkeden tamamen çekileceği kaydedildi. Deutsche Bank’ın çekileceğini duyurduğu ülkeler arasında Arjantin, Şili, Meksika, Peru, Uruguay, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Malta ve Yeni Zelanda bulunuyor. Küçülme kararının bankaya 3,8 milyar euro tasarruf imkanı sağlayacağı kaydedilirken, tazminatlar ve diğer masrafların yaklaşık 3- 3,5 milyar euro tutmasının beklendiği duyuruldu.
 
Göreve geldiği Temmuz ayından bu tarafa ilk kez basının karşısına çıkan Deutsche Bank Genel Müdürü John Cryan, bankanın geleceği için böyle bir karar alındığını ve işten çıkarmaların adil bir şekilde yapılacağını söyledi. Bir süredir sıkıntılı günler geçiren Deutsche Bank, önceki gün banka tarihinde 1950’li yıllardan bu yana ilk kez 2015 ve 2016 yıllarında hissedarlarına kar payı dağıtamayacağını duyurmuştu.