15 bin timsah firar etti

Güney Afrika’nın kuzeyinde etkili olan şiddetli yağışların ardından gelen seli fırsat bilen 15 bin timsah, çiftlikten kaçtı.

15 bin timsah firar etti
24 Ocak 2013 Perşembe 18:15 tarihinde eklendi, 1.913 kez okundu.

 

Çiftlik sahibinin damadı Zane Langman yaptığı açıklamada, “ Eti ve derisi için timsah besliyorum. Timsahlarımı boğulmaktan kurtarmak için kapıları açtım, sonra hepsi kaçtı” dedi. 
 
Botswana sınırında 15 kilometre uzaklıktaki Rakwena Timsah Çiftliği’ni işleten Langman sizlerini şöyle tamamladı,” Yağışların ardından sel geldi. Çiftliğe ulaştığımda timsahlarımı yüzerken buldum. Tanrıma şükrediyorum hepsi hayatta idi.” Langman ayrıca, timsahlarının çoğunun Limpopo Nehri’ne kaçtığını belirtti.
 
Öte yandan nehirde önceleri çok az timsaha rastlanırken, selin ardından çoğalan timsahları yakalamak için köylüler seferber oldu. Kaçan timsahlardan bir tanesi de çiftliğe 120 kilometre mesafedeki bir Ragbi bölgesinde bulundu. 
 
Langman, kaçan hayvanların yarısından fazlasını tekrar yakaladıklarını sözlerine ekledi. Güney Afrika’nın Limpopo eyaletinde etkili olan sellerde en az 10 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Sel komşu ülke Mozambik’te de yaklaşık 50 bin kişiyi etkiledi.

CİHAN