1,5 ton hamsi pişirdiler

Gölcük Trabzonlular Derneği'nce düzenlenen ve 1,5 ton hamsinin pişirildiği ''Izgarada Hamsi'' etkinliğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

1,5 ton hamsi pişirdiler
18 Kasım 2012 Pazar 18:58 tarihinde eklendi, 1.281 kez okundu.

 

Gölcük'te Kavaklı sahilinde yapılan etkinliğe, Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile eski milli futbolcu Fatih Tekke ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
Burada bir konuşma yapan Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Bulut, düzenlenen etkinlikle Gölcük'te yaşayan Trabzonluları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, katılımın yoğun olmasından dolayı dernek olarak mutlu olduklarını söyledi. 
   
Bulut, yaklaşık 1,5 ton hamsiyi misafirlerine ikram ettiklerini ifade ederek, ''Karadenizlilerin en sevdiği balık hamsidir. Biz de böyle bir organizasyon yapmak istedik. 1,5 ton hamsiyi ızgarada yaparken 200 kilo kömür, yaklaşık 50 tane de tel ızgara kullandık'' diye konuştu. 
     
-Fatih Tekke: ''Aktif futbolu bırakacağım'' 
     
Etkinliğe katılan eski milli futbolcu Fatih Tekke, davetlilerin yoğun ilgisini gördü. Burada gazetecilere açıklama yapan Tekke, Gölcük'e gelmekten dolayı memnuniyet duyduğunu anlatarak, Karadenizli insanları böyle güzel etkinliklerde görmenin kendisini mutlu ettiğini kaydetti. 
     
Tekke, bir gazetecinin ''Trabzonspor'a dönmeyi düşünüyor musunuz-'' sorusu üzerine, ''2006 yılında Trabzonspor'dan ayrıldım. 3 yıldan fazla yurt dışında futbol oynadım. Artık yoruldum, futbolda ne zaman ne olacağı belli olamaz ancak aktif futbolu bırakacağım'' şeklinde cevap verdi. 
     
Tekke ve katılımcılar, daha sonra ''horon'' oynadı.