15 yıl sonra yeniden gördü

Malatya'da, bir yaşındayken arı sokması nedeniyle sol gözü görmeyen, 15 yıl önce de katarakt nedeniyle sağ gözünde görme kaybı oluşan 75 yaşındaki Özen, ameliyatla görmeye başladı.

15 yıl sonra yeniden gördü
04 Eylül 2015 Cuma 19:55 tarihinde eklendi.
 
 
 
MALATYA (AA) - Malatya'da, bebekliğinde arı sokması sonucu sol gözünü kaybeden, 60 yaşında da katarakt nedeniyle sağ gözünde sorun yaşayan  75 yaşındaki Ali Özen, 15 yıl sonra ameliyatla yeniden ışığa kavuştu.
 
Özen, bir yaşındayken beşiğinde uyuduğu sırada sol gözü arı sokması sonucu görme yetisini kaybetti. Özen'in sağ gözüne de  15 yıl önce katarakt teşhisi konuldu ve zaman içerisinde görme oranı yüzde 30'a indi.
 
Sol gözündeki rahatsızlık için birçok doktora başvuran ancak sonuç alamayan Özen, bir süre önce kentteki özel bir hastaneye başvurdu. Doktorlar Özen'e  arı sokması sonucu kaybettiği gözünün tekrar açılabileceği söyledi.
 
Bunun üzerine ameliyat edilen Özen'in sol gözü, başarılı bir operasyonun ardından yeniden görmeye başladı. 
 
Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hangi doktora gittiysem çare bulamadım. Yaşlandıkça gözüm iyice kapandı ve göremez oldum. Şimdi beni ameliyat eden doktoruma muayene oldum. 'Ameliyatı yaparım' dedi. Yeni dünyaya gelen bir insan gibi mutlu oldum. Doktoruma çok teşekkür ederim" dedi.
 
"Önce torunumu görmek istedim"
 
Özen, gözün insanın en önemli duyu organlarından biri olduğunu dile getirerek, "Dünyaya yeni gelmişim gibi hayal kuruyorum. İlk gördüğümde torunumu görmek istedim, doktorumu görmek istedim, ailemi görmek istedim" ifadelerini kullandı.
 
Ameliyatı yapan Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç da Ali Özen göz şikayetiyle kendisine geldiği zaman yapılan muayenede sol gözünün hiç görmediğini, sağ gözünün de sadece yüzde 30 oranında gördüğünü tespit ettiklerini söyledi. Koç, şunları belirtti:
 
"Yaptığımız muayenede hastamızın göz bebeğinde skarlaşma (leke oluşması) vardı. Hafif bir opasite (saydam yapının saydamlığını kaybetmesi) oluşmuştu. Asıl problemin de gözün arkasındaki vitreus (saydam yapı) dediğimiz göz içerisindeki jelde olduğunu fark ettik. Yoğun bir opasite vardı ve gözün sinir tabakasında membranlar (zar) oluşmuştu. Bu da hastamızın görmesini ciddi derecede azaltıyordu. Işığı fark etmesi bize umut verdi. Bizde hastanın gözünün ameliyatla açılabileceği umudu oluştu. Hastamıza ameliyatla gözünün açılabileceğini söyledik. Kendisi de bunu kabul etti."
 
"Görmesi çok çok iyi seviyede"
 
Sol gözü ameliyat ettiklerini belirten Koç, "Ameliyatın üzerinden bir hafta geçti. Şu anda görmesi ameliyattan önceki döneme göre çok çok iyi seviyeye geldi. Umduğumuzdan daha iyi seviyede. İnşallah ilerleyen zamanlarda görmesi daha iyi seviyelere çıkacak" diye konuştu.
 
Koç, Özen'in diğer gözünü de iki ay sonra ameliyat etmeyi düşündüklerini bildirdi.
 
"Yıllardan sonra sol gözü açıldı"
 
Ali Özen'in oğlu Hüseyin Cem Özen de babasının gözünün yetisini kazanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Ameliyattan sonra eve gittiğimizde babamın önüne bir kitap koyduk. 'Okuyabiliyorum' demesi bizi çok mutlu etti. Yıllardan sonra sol gözünün açılması bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.