1,5 yılda 90 kilo verdi

ADAPAZARI'nda yaşayan 27 yaşındaki Mine Sarıkaş 1,5 yılda 90 kilo vererek 66 kiloya indi.

1,5 yılda 90 kilo verdi
29 Kasım 2015 Pazar 18:06 tarihinde eklendi.
Adapazarı'nda oturan Mine Sarıkaş 156 kiloya ulaşınca çevresinin de teşvikiyle, zayıflamak için 1,5 yıl önce tüp mide ameliyatı oldu. Bu ameliyatla beraber yeni bir hayata "merhaba" diyen Mine Sarıkaş, beslenmesine de dikkat ederek tam 90 kilo zayıflayarak 66 kiloya indi.
 
Kilo sorunu olduğu zamanları geride bırakan Mine Sarıkaş, "Ggeceleri uyku sorunum vardı. Uykuda ölme riskim bile vardı. Mahallede, çevremde, ailem de insanlar sürekli "zayıfla" baskısı yapıyordu. Sonunda zayıflamaya karar verdim. Tüp mide ameliyatı oldum" dedi.
 
Mine Sarıkaş ameliyat sonrasında psikolojik destekle iyi bir motivasyon dönemi geçirdiğini belirterek, "Kendimi iyi hissediyordum. Verilen diyet programına sadık kalarak, hafif spor yaparak zayıflamaya başladım. Kilo verdikçe, her geçen gün kendimi daha iyi hissettim. Gün geçtikçe eriyor ve eridikçe de kendime güvenim daha da artıyor" diye konuştu.
 
Zaman içinde 90 kilo verdiğini, kozmetik ürünleri satışının yapıldığı yerde çalıştığını söyleyen Mine Sarıkaş, zayıflamasıyla beraber insanların kendisine bakış açısının değiştirdiğini açıklayarak, "İş aramaya gittiğim zaman her kapıdan geri çevrildim. İş bulamaz haldeydim. Şimdi ise güzel bir işim var. Zayıflayınca şunu anladım ki insanlar ilk etapta iç değil, dış güzelliğe önem veriyor" dedi.
 
Koşmayı ne kadar özlediğini 90 kilo verdikten sonra anladığını söyleyen Mine Sarıkaş, zayıflamak isteyen bir çok insanın kendisini görünce moral ve motivasyon bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Beni tanıyan kilolu insanlara umut oldum. İnsanlar "Mine 90 kilo verdiyse ben 30 kilo niye vermeyim" diye kendini motive eder oldu. Şimdilerde o insanlarla beraber diyet yapıyoruz. Spor yapıyoruz. Herkese tavsiyem zayıf olmanın dayanılmaz mutluluğunu tatmasıdır. Yemeklerine dikkat edip, iyi motivasyon ve biraz sporla hayata yeniden başlayabilirler."