150 bin liranın sırrı ne ?

Otomobille Uygun’a para gönderildiği iddiası 2009 yılındaki olayı anımsattı. Bir araçta Uygun’a ait 150 bin lira bulunmuş, teknik direktör bunun ev parası olduğunu söylemişti

150 bin liranın sırrı ne ?
06 Temmuz 2011 Çarşamba 08:54 tarihinde eklendi, 1.168 kez okundu.

 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “sağ kolu” olduğu iddia edilen Ali Kıratlı ve Bülent İşcan’ın, 22 Nisan’daki Eskişehirspor-Trabzonspor maçı öncesi otomobilin bagajında 400 bin lirayı Eskişehir Teknik Direktörü Bülent Uygun ve takım kaptanı Ümit Karan’a götürdüğü iddiası Bülent Uygun’un Ergenekon soruşturması kapsamında 150 bin lirasına el konulmasını akıllara getirdi.
 
İstanbul polisi Mart 2009’da yapılan bir ihbar üzerine Sivas’tan İstanbul’a gelen bir otobüsü Çamlıca gişelerinde durdurmuş ve yaptığı aramada 150 bin liraya el koymuştu. Otobüs şoförünün ifadesi sonucunda, ihbarda “Ergenekon örgütünün yapacağı suikastte kullanılacağı” iddia edilen bu paranın dönemin Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Ergenekon soruşturmasına dahil edilen konu kapsamında Uygun’un ifadesi alınmış ve Uygun da bu paranın “Sapanca’da aldığı bir evin ödemesi” olduğunu söylemişti. Soruşturma döneminde paranın neden banka aracılığıyla değil de “elden” gönderildiği de incelenmiş ve sonuçta suikast ihbarının asılsız olduğu belirlenerek takipsizlik kararı verilmiş ve para Uygun’a iade edilmişti.
 
Peker’le eski ortak
Gözaltına alınan Olgun Peker ile Eskişehir Teknik Direktörü Bülent Uygun, soruşturmanın önemli bir bölümünü teşkil eden Peker’e ait Refleks menejerlik şirketinin de eski ortağı. Ticaret Odası kayıtlarına göre, 2002 yılında kurulan Refleks menejerlik şirketinin faaliyet alanı, “Çeşitli spor dallarında faaliyet gösteren profesyonel ve amatör futbolcuları desteklemek, sportif faaliyetlere katılmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla yurt içinde ve yurt dışında değişik spor dalları ile ilgili özel müsabakalar düzenlemek, doğa sporları ile ilgili kamp organizasyonları tertiplemek.”
 
Uygun’un bu menejerlik şirketinin ortağı olduğunun ortaya çıkması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Kasım 2010’da soruşturma başlatmış, soruşturma sonucunda Uygun’un Ağustos 2010’a kadar bu şirketin ortağı olduğu ortaya çıkmıştı.

Milliyet