''16 dev projeyle 100 bin kişiye iş bulacağız''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı Kaptan Kartal, şehrin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtti. Kartal, 16 dev projeyle 100 bin kişiye iş bulacaklarını iddia etti.

16 dev projeyle 100 bin kişiye iş bulacağız
07 Şubat 2014 Cuma 15:20 tarihinde eklendi.

Kartal, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Mersin’de çok iddialı olduklarını ve 2011 seçimlerinde 4. sırada yer aldıklarını hatırlatan Kartal, yerel seçimlerde de her ilçede adaylarının bulunduğunu kaydetti. Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Kartal şöyle devam etti: "16 dev projeyle 100 bin kişiye iş bulacağız. Tarsus’tan Silifke’ye kadar metro yaparken İstanbul boğazının aynısını Mersin’de inşa edeceğiz. Teleferik, dev kule, modern bir belediye binası yapacağız. Bu belediye 7 gün 24 saat herkese hizmet verecek. Müzik, tiyatro ve spor etkinliklerinin gerçekleştirileceği hanımlar kültür merkezini yaparken gençlik için de kültür merkezleri açacağız. Gençliğin spor yapmasını ve sanatla uğraşmasına destek olacağız. Bir yılda Mersin’de 3 festival yapacağız. Her mahallede taziye evleri açacağız. Hobi bahçelerini kuracağız. Osmanlı kültürünü yansıtan çalışmalar yapacağız. Göz ve diş hastanesini yapacağız. Sevgi evleri açıp 5 bin toplu konut projesini hayata geçireceğiz."

Bu projelerin ancak 2 dönemde tamamlanacağını ifade eden Kartal, ”Bir belediye başkanı en fazla 2 dönem görev yapmalı. Koltuğa yapışmanın bir anlamı yok. Mersin için milletimiz için hizmet etmek istiyorum. BBP’nin adayı olarak herkesin oyuna talibim. Herkesi kucaklayan ve herkese eşit hizmet etmek isteyen biriyim. Sevgiyi paylaşacağız. Herkesin gönlünü alacağız. Belediyeyi beraber yöneteceğiz. Her mahallede mahalle meclislerini kuracağız. Her hafta bir mahallede basın toplantısı düzenleyeceğim." diye konuştu.
 


CİHAN