16 milyon öğrenci karne alıyor

16 milyon öğrenci bugün karne alıyor. 1 milyon öğrenci ise ilk kez karne ile tanışacak. Uzmanlar ise aileleri karnelerinde zayıfı olan öğrencilere “kötü davranmamaları” için uyarıyor

16 milyon öğrenci karne alıyor
28 Ocak 2011 Cuma 09:19 tarihinde eklendi, 1.121 kez okundu.

 


 
Bugün iki hafta sürecek yarı yıl tatili başlıyor ve 16milyon öğrenci karnelerini alıyor. Aralarından ilköğretimbirinci sınıf öğrencisi olan ve ilk kez bu yıl okulla tanışan 1milyon 226 bin öğrenci ise ilk kez karne ile tanışacak. 16milyon öğrenciyle birlikte 600 bini aşkın öğretmen için de de 2010-2011 eğitim-öğretimyılının 20 Eylül 2010’da başlayan ilk yarısı bugün son bulacak.Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan e-okul sisteminde bu yıl her okula farklı tarihte not girme aralığı verildiğinden öğrenciler karnelerini alabilecek.
 
KÖTÜ KARNE’ UYARISI
Uzmanlar ise velileri, karnesinde zayıfı olan çocuklarına karşı anlayışlı olmaya davet etti. Uzmanlar karnelerin bir anlamda ailelerin de notları olduğuna dikkat çekerek, “Sadece bu karneyi çocuğunuzun başarısı olarak yorumlamayın” diyor.
 
Eğitimciler iki haftalık tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğini de hatırlattı: “Çocuklar, eksik oldukları derslerden çalıştırılmalı ama eğlenceyi de unutmayın.” 14 Şubat Pazartesi günü başlayacak ikinci yarı yıl 17 Haziran’da son bulacak. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ise 27Mart’ta yapılacak.
 
Eğitim, dershane kitapçıklarına teslim hale geldi
 
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, ‘Başarı Değerlendirme Sınavı’ adı altında ilk ve orta dereceli okullarda resmen yasak olmasına rağmen deneme sınavı yapıyormuş gibi girip, öğrenci ve velilerinin tüm iletişim bilgilerine ulaşan, zeki çocukları belirleyip sınavlarda derece yapmaları için özel okullarla transfer çalışması yapan dershanelere karşı harekete geçti. İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, öğretim programlarını desteklemeyen sınavların kesinlikle uygulanmaması talimatını yazıyla 17 Ocak’ta 81 ilin illi eğitim müdürüne gönderdi. Ancak, Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü, 20 Ocak’ta, kentteki bütün ilköğretim okullarında sorularını dahi bir dershanenin hazırladığı ortaya çıkan deneme sınavı yaptı.
 
5. sınıflara başarı değerlendirme sınavı yasak olmasına rağmen sınavın yapılması bir yana, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bir komisyon kurularak hazırlanması gereken soruların bile bir dershanenin hazırladığı sorularla aynı olduğu ortaya çıktı. Sınavın öğrencilere anne-babalarının cep telefonu ve iletişim bilgileri alınma karşılığı uygulandığı da tespit edildi.