16 yaşında, 11'nci kez evden kaçtı

16 yaşındaki A.D., 11'nci kez evinden kaçtı. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Şefik D., son 1 yıl içerisinde 10'ncu kez evden kaçan uyuşturucu bağımlısı olan kızının bulunup, hastaneye yatırılarak topluma kazandırılmasını istedi.

02 Eylül 2009 Çarşamba 16:49 tarihinde eklendi.

Bursa'da oturan 16 yaşındaki A.D., 11'nci kez evinden kaçtı. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Şefik D., son 1 yıl içerisinde 10'ncu kez evden kaçan uyuşturucu bağımlısı olan kızının bulunup, hastaneye yatırılarak topluma kazandırılmasını istedi.

Bursa'da Merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan Mürvet ve Şefik D. çiftinin iki çocuğunun büyüğü olan A.D. 25 Ağustos'ta kıyafet ve makyaj malzemeleri ile evinden 11'inci kez kaçtı. Günlerden kızından haber alamayan Şefik D., Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunarak uyuşturucu bağımlısı olan kızının bulunmasını istedi.

Kızının ilk olarak 4 yıl önce evden kaçtığını ve iki kişinin tecavüze uğradığını söyleyen Şefik D., şöyle dedi:
“A.D. ilk kaçtığı zaman 2 kişiyle birlikte oldu. Bunlar yakalanıp yargılandı. Ondan sonra kendisini kontrol altında tutmaya çalıştık. Son 1 yıl içerisinde 10 kez evden kaçtı. Her defasında bulunup teslim edildi. Bu süre içersinde uyuşturucu bağımlısı oldu. Doktorlara götürdük. Tedavi görmesi gerektiği söylendi. Uyuşturucu krizi tutunca engelli olan kardeşine ve bizlere zarar veriyor. Önceki gün çamaşırları ve makyaj malzemesini alarak yine sırra kadem bastı. Başına kötü bir olay gelmesinden korkuyorum. Bir an önce bulunup tedavi altına alınmasını istiyorum.”

Bursa Cumhuriyet Savcılığı 11'inci kez evden kaçan A.D.'nin bulunması için fotoğraflarını çevre il ve ilçelerdeki polis ve jandarmaya gönderdi.

hürriyet