"17 Aralık girişimi başarısızlığa uğradı"

Siirt'te Ak Parti'nin seçim bürosunu açan eski bakan Egemen Bağış, "17 Aralık darbesi tam bir darbe girişimi olarak başarısızlığa uğradı" dedi.

17 Aralık girişimi başarısızlığa uğradı
01 Mart 2014 Cumartesi 19:13 tarihinde eklendi.
 
17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçtiği için Avrupa Birliği Bakanlığı görevinden istifa Etmek durumunda kalan Egemen Bağış, işadamı Ethem Sancak ile birlikte Siirt'te partisinin seçim bürolarının açılışına katıldı. Bağış, namaz kıldığı Çarşı Camisi'nden çıkışta vatandaşlarla sohbet ederken, onlardan Başbakan Erdoğan'a sahip çıkmalarını istedi.
 
Ak Parti'nin öğretmenevinde düzenlenen etkinliğe katılan Egemen Bağış, konuşmasında şunları söyledi:
 
"Zamanında Erbakan Hoca'ya beceremedin diyenler, bugün Recep Tayyip Erdoğan'a gidin diyorlar. Bunun cevabını bu millet 30 Mart'ta verecek. Bu millet geçmişte, Sincan'da sahneye konan oyunu, Siirt meydanında ders kitaplarında bir şiiri okuduğu için hapse atılan Başbakan Erdoğan'a yapılan haksızlığı, bugün 2014'te tekrarına izin vermiyor. 17 Aralık darbesi tam bir darbe girişimi olarak başarısızlığa uğradı."
 
İlk kez bir konuyu konuştuğunu söyleyen Bağış, "Bu 17 Aralık girişiminden kısa bir süre önce bir televizyon programında 'herkes demokrasi içerisinde, sınırları içerisinde kalmalı' dediğim için bizzat bize de şantaj ve tehditler yaptılar. Ama biz bunlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Nasıl ki geçmişte bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmem dediğiyse Allah'ın izniyle asırlardır beklediğimiz lidere kavuştuk. Birkaç tane paralel parazite yedirmeyiz" dedi.
 
Hükümetin icraatlarını anlatan ve Başbakan Erdoğan'ı öven Egemen Bağış, "Türkiye'nin önünde iki seçenek var. ya Türkiye vesayete boyun eğecek ya da 30 Mart'ta tam bağımsızlığını ortaya koyup 2023 ve 2053 hedeflerini ortaya koyacaktır" diye konuştu.
 
SANCAK: BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER
 
İşadamı Ethem Sancak da konuşmasında, 17 Aralık'ın komplo olduğunu, bunun başarıya ulaşması halinde devlet içindeki odaklar kullanılarak 20 bin kişinin tutuklanacağını ve Türkiye'nin de Recep Tayyip Erdoğan'sız ve Ak Parti'siz bırakmanın planlandığını ileri sürdü. Sancak, "Ama çok şükür komploları ayaklarına dolandı ve umduklarını bulamadılar. Önümüzdeki süreçte de bunun bedellerini de çok ağır ödeyeceklerdir" dedi. 

DHA