"17 Aralık siyasetin depremi oldu"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Aralık süreci ile ilgili olarak, “17 Aralık siyasetin ve demokrasinin şiddetli bir depremi oldu. Ama Allah’a şükürler olsun bina çökmedi. Duvarlarda ufak tefek çatlaklar oluyor onları da sıva ve diğer yöntemlerle tamir edebiliyoruz." dedi.

17 Aralık siyasetin depremi oldu
26 Şubat 2014 Çarşamba 21:39 tarihinde eklendi.



Bakan Işık, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Ensar Buluşmaları’ toplantısına katıldı. Vakıfların, insanlığın hayrına çalışmalar yürüten kuruluşlar olduğunu dile getiren Işık, TBMM'de alt komisyon başkanlığı yaptığı sırada 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin çalışmada Ensar Vakfı'nın verdiği desteği vurguladı.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Bakan Işık, bu sürecin iki açıdan Türkiye'ye hayır getirmesi temennisinde bulundu. Işık, “Sürecin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün pekişmesi ve demokrasi dışı hiçbir gücün ülke yönetiminde söz sahibi olmamasını, milli irade anlayışının toplumun tüm fertleri tarafından daha bir özenle benimsenmesi ve savunulması. İnşallah bu sonuç Türkiye için bir kazanç olacak. İkincisi de, maalesef tabanıyla büyük ayrışma içine giren paralel yapıdaki, tabandaki samimi kardeşlerimizin bu paralel yapıdan ayrılması. Ülkesine karşı sorumluluk duygusunu kaybetmeden hizmetlerine devam etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye'deki bu sürecin toplumda herkesi üzdüğünü bildiklerini kaydeden Işık, şöyle konuştu: “Asla ve asla gelinmemesi gereken bir sürece gelindiğini, bu ülkede pek çok sıkıntıyı ülke gündeminden çıkaran bir Başbakana ve yanındaki kadroya karşı operasyon yapılmasını anlamak mümkün değil.

Bugün her isteyenin devletin resmi okullarında seçmeli ders olarak Kur'an-ı öğrenebilmesi noktasına geldik. Bunu başaran bir iktidar var. Yine bundan 15 yıl önce maalesef başörtüsünden dolayı okuyamayan kız kardeşlerimizin, evlatlarımızın artık bu sorunundan tamamen kurtulmaları bu iktidar sayesinde oldu. Hatta başörtülü kardeşlerimizin devlette rahatlıkla çalışma imkanı bu iktidar zamanında geldi. Böyle bir iktidara ve onun Başbakanı’na karşı operasyon yapılması anlaşılır değil.”

BAKAN IŞIK'TAN NORMALE DÖNME TARİHİ

17 Aralık sürecinin yolsuzluk operasyonu görünümlü bir darbe süreci olduğunu belirten Işık, bu sürecin büyük oranda geçtiğini söyledi. Bu yaşanan olayların büyük oranda bir şiddetli depremin artçı sarsıntıları olduğunu aktaran Işık, “17 Aralık siyasetin ve demokrasinin şiddetli bir depremi oldu. Ama Allah’a şükürler olsun bina çökmedi.

Duvarlarda ufak tefek çatlaklar oluyor onları da sıva ve diğer yöntemlerle tamir edebiliyoruz. Bundan sonra yaşanan her sarsıntı aslında bu depremin artçı şoklarıdır. Her sarsıntı daha önceki sarsıntıya göre daha az şiddetle meydana geliyor. Belli bir süre sonra normal rutine dönecektir. Bu normal rutine dönme tarihine de 30 Mart olarak görüyoruz. İnşallah 30 Mart’ta tekrar millete gideceğiz ve bu darbe girişiminin millet tarafından yine ret edildiğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.


CİHAN